16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportSfaturile unui PSD-ist către Elena Băsescu: Părinţii nu sunt întotdeauna un bun...

Sfaturile unui PSD-ist către Elena Băsescu: Părinţii nu sunt întotdeauna un bun exemplu, mai ales în politică

Liderul delegaţiei PSD din PE Cătălin Ivan şi europarlamentarul PDL Elena Băsescu îşi continuă seria disputelor. Social-democratul îi atrage atenţia fiicei preşedintelui că „părinţii nu sunt întotdeauna un bun exemplu”.

Disputele celor doi se poartă de luni bune pe blogurile personale, dar şi în plenul Parlamentului European. 

„De la preşedinte până la ultimul membru al Guvernului, în România, nu lupta împotriva corupţie e politică naţională, ci corupţia însăşi”, a fost intervenţia făcută de europarlamentarul PSD în plenul PE, pe 14 septembrie, scrie NewsIn.

Într-o postare pe blogul său, Ivan prezintă reacţia Elenei Băsescu, în opinia căreia social-democratul „vorbeşte de funie în casa spânzuratului”, în contextul în care despre şeful PSD Victor Ponta ar fi apărut informaţii „cum că ar fi suspectat de diverse acte de corupţie”.

„Domnişoara EBA să nu vorbească de funie în casa spânzuratului pentru că eu, în casa mea, nu am niciun membru al familiei cu dosar penal! Dacă vi se spune acasă că albul e negru, nu înseamnă că toţi trebuie să fim la fel de creduli ca dumneavoastră”, a fost reacţia lui Ivan.

„Victor Ponta nu a deţinut funcţii din care îl putea ajuta pe Umbrescu (Umbrărescu – n.r.): nu minister cu buget sau Consiliu Judetean. În 2008, PSD (era – n.r.) în opoziţie şi în 2009 Victor Ponta nu era preşedinte PSD. Sunt convins că ştiţi, de acasă, cum funcţionează atribuirea contractelor din bani publici. Vedeţi zi de zi cum prietenii tatălui dumneavoastră prosperă şi nu vă suspectez de nicio naivitate. Sponsorii PDL-ului dau banii partidului tatălui dumneavoastră după ce mai întâi s-au înfruptat din banii noştri ai tuturor. Aşa functionează lucrurile în lumea pe care dumneavoastră o cunoaşteţi. Nu aşa vor trebui să funcţioneze lucrurile începând cu anul 2012. România trebuie să devină o ţară corectă cu cetăţenii săi, dar şi cu partenerii externi”, a mai precizat social-democratul.

Elena Băsescu, despre Cătălin Ivan: Numai el ştie cum a fost promovat în politică

Ulterior, acest mesaj al lui Cătălin Ivan a fost urmat de o nouă replică a Elenei Băsescu, potrivit postării europarlamentarului PSD. „Domnul Ivan fiind nou venit în politică şi numai el ştie promovat cum, uită că dosarul Flota a fost fabricat pe vremea guvernării PSD, iar tatăl meu şi-a dat demisia din Parlament pentru a nu fi protejat de imunitate. Şi mai bine se documenta înainte să trimită comunicate de presă deoarece documentele de vânzare au fost semnate de şeful FPS la vremea aceea, domnul Nicolae Văcăroiu!”, este răspunsul Elenei Băsescu.

„EBA iar vorbeşte fără să se uite în propria ogradă. Mă aşteptam la puţină decenţă. Pentru că detaliile dosarului Flota sunt absolut clare – indiferent ce crede domnia sa (orice român poate să spună asta, şi cred că se poate verifica în orice sondaj). Sigur, modelul preferat al PDL este vânzarea pe nimic a bunurilor naţionale. Aşa au făcut cu Flota. Aşa fac acum cu aurul de la Roşia Montană. Şi tot aşa vor să facă şi cu spitalele publice, pe care au ameninţat că le desfiinţează şi le privatizează! Singura strategie pe care familia PDL o are este să arunce cu noroi şi să dea vina pe alţii. Cam puţin pentru noua generaţie, nu? Parcă ar trebui să ne concentrăm şi pe partea de construcţie, nu? Poate că ar trebui să venim cu idei noi, cu alt mod de a face politică. Nu întotdeauna părinţii sunt un bun exemplu”, îi transmite Cătălin Ivan Elenei Băsescu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă