„A apărut o chestie că nu s-a votat, că nu am aplicat… Se votează, luni sau marţi se votează. Aici a fost o mică confuzie între propunerea făcută de Forumul Constituţional, (…) care spunea că fiecare parlamentar care îşi schimbă partidul e supus unei proceduri (…), un fel de rechemare de către cei din colegiul în care l-au votat. Problema era următoarea, dacă nu avem alegeri în colegiu, cine îl revocă? Aşa încât luni, marţi, când se reia acest articol, domnul Chiuariu a spus foarte clar că se rediscută, votăm formula aceea în care cel care îşi dă demisia din partid îşi pierde automat mandatul. Este însă o formulă care nu va acoperi toate cazurile”, a declarat premierul, potrivit Agerpres.
El a explicat că articolul nu va acoperi toate situaţiile de traseism, dând ca exemplu cazurile unor primari, care au refuzat să-şi dea demisia din partid şi au cerut să fie daţi afară, pentru că astfel nu-şi mai pierdeau mandatul.
„Votăm această formulă în care cel care îşi schimbă partidul (…) îşi pierde mandatul. Asta o votăm în mod sigur. (…) Vom vota şi acoperim partea cu demisia. (…) Dar nu vom acoperi situaţia cu cei care votează împotrivă. Dar tot e bine, e o jumătate de pas, nu e un pas întreg”, a spus Victor Ponta.
Principalul avantaj al introducerii acestui articol va fi, în opinia premierului, faptul că nu vor mai putea constitui grupuri parlamentare partidele care nu au participat la alegeri