23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportRusia, NEMULŢUMITĂ de declaraţiile lui Băsescu privind Transnistria

Rusia, NEMULŢUMITĂ de declaraţiile lui Băsescu privind Transnistria

Ministerul de Afaceri rus acuză declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la Transnistria şi susţine că sunt „fără temei”, scrie Vocea Rusiei.

„După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, atacurile lui Băsescu la adresa Rusiei în legătură cu reglementarea problemei Transnistriei nu sunt corecte şi sunt lipsite de temei.

Între altele, Traian Băsescu a pus la îndoială sinceritatea Moscovei în ce priveşte soluţionarea problemei Transnistriei. Rusia continuă misiunea de mediator şi garant al viitoarelor acorduri dintre Chişinău şi Tiraspol, a subliniat diplomatul. Maria Zaharova a reamintit că Rusia pledează în favoarea elaborării unui statut special pentru Transnistria în componenţa Moldovei”, precizează Vocea Rusiei.

Citeşte şi Traian Băsescu: Nu am semnale că Moscova va fi rezonabilă în raport cu Moldova

Miercuri, preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o vizită oficială la Chişinău, că  Moldova trebuie să aibă o abordare directă în  relaţia cu Moscova .

„Soluţia trebuie să fie pregătită din timp. R.Moldova nu trebuie să aştepte să vadă ce s-o întâmpla. Chişinăul va trebui să aibă şi o abordare directă în relaţia cu Moscova, exact pentru a sprijini o decizie în formatul «5 plus doi». În orice caz, România va urma întotdeauna punctul de vedere al Chişinăului. Nu avem idei, nu avem păreri, punctul de vedere al Chişinăului va fi susţinut de România şi în interiorul UE fără a comenta. Este clar că nu va fi uşor şi probabil flexibilizări de poziţii trebuie găsite în ambele direcţii. Nu aş vrea să comentez mai mult, dar conflictul trebuie rezolvat”, a afirmat Traian Băsescu.

Citeşte şi Băsescu la Chişinău: ”Moldovenii nu au ochii oblici”

Totodată, preşedintele statului a răspuns, la propunerea unei reprezentante a societăţii civile, despre unirea Moldovei cu României: „Cerţi-o şi o vom face!”.

Citeşte şi Băsescu, la Chişinău, despre unire: Cereţi-o şi o vom face

 

Cele mai citite

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...

Becali intră în AUR și candidează la Camera Deputaților

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat că îl va susține pe George Simion la alegerile prezidențiale „M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George...
Ultima oră
Pe aceeași temă