12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportPSD a depus contestaţie la Biroul Permanent, cerând reluarea votului la pensiile...

PSD a depus contestaţie la Biroul Permanent, cerând reluarea votului la pensiile militarilor

PSD a depus, miercuri, o contestaţie la Biroul Permanent în care solicită anularea şi reluarea votului la Ordonanţa recalculării pensiilor militarilor, pe motiv că ar fi fost adoptată prin fraudă, informează Mediafax.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a făcut acest anunţ, miercuri, la o conferinţă de presă, precizând că această contestaţie face trimitere la articolul 213 din Regulamentul Camerei privind sancţiunile date deputaţilor care încalcă Regulamentul.

„Am înaintat azi (miercuri – n.r.) la Biroul Permanent al Camerei o contestaţie prin care, făcând trimitere la prevederile din Regulament, respectiv la articolul 213 alineat 1, litera e, sesizăm Biroul Permanent că această lege a fost adoptată prin fraudă şi solicităm Biroului Permanent să anuleze acest vot, să propună plenului să anuleze acest vot, să reluăm votul pe acest proiect de lege”, a afirmat Duşa.

El a susţinut că sunt câţiva colegi de la putere care au votat la două mâini un proiect care afectează viaţa multor români şi că aceştia riscă, potrivit Regulamentului, sancţionarea cu interzicerea participării la şedinţele de plen pe o perioadă de 15 zile.

Duşa a arătat că, după ce presa a sesizat „frauda”, „puterea s-a uitat în curtea opoziţiei”, afirmând că Victor Ponta a votat în timp ce se afla la Cotroceni. El a explicat că Ponta a participat la şedinţă, dar la proiectul privind pensiile militarilor nu a participat la vot.

„După ce presa a sesizat frauda, puterea s-a uitat în curtea opoziţiei făcând afirmaţii că şi Victor Ponta a votat. Eu vă rog să verificaţi site-ul Camerei, Victor Ponta a participat la şedinţa plenului, a participat la începutul sesiunii de vot final, sigur înainte de ora 14,00 a plecat spre Cotroceni şi votul la acest proiect de lege pe legea pensiilor s-a petrecut conform înregistrărilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor a votului electronic la ora 14 şi 11 minute şi vă rog să verificaţi fişa acestui vot electronic şi o să observaţi că Ponta nici nu a votat şi nici nu apare prezent la lucrările plenului la sesiunea de vot final în perioada când s-a dat votul final pe proiectul de lege pe aprobarea ordonanţei numărul 1”, a explicat Mircea Duşa.

Întrebat de ce apare că Victor Ponta a votat la 13,52 un alt proiect de lege, în timp ce la 13,55 dădea declaraţii la Cotroceni, Mircea Duşa a spus că se poate ajunge la Cotroceni în 5 minute pentru că este aproape de Parlament.

„Dar, evidentă este frauda la legea pensiilor militarilor, listingul arată că Victor Ponta nici nu a fost prezent în sală la această lege”, a adăugat liderul grupului PSD.

Votul la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind recalcularea pensiilor militarilor „a fost obţinut fraudulos” şi trebuie reluat, ca „minimumul care se poate face pentru aceşti oameni umiliţi şi ignoraţi de actuala Putere”, a declarat, marţi seara, preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Deputaţii PDL Marius Dugulescu şi Dan Liga au fost surprinşi, marţi, în plen, de camerele de luat vederi, votând cu câte două cartelele la Legea pensiilor militarilor, imaginile fiind difuzate de mai multe posturi de televiziune.

Dugulescu a declarat, ulterior, că nu a votat la două cartele la Legea pensiilor militarilor. „Nu am votat la două cartele”, a spus Dugulescu, răspunzând unei întrebări.

Apoi el a invocat lista cu prezenţa la vot, potrivit căreia liderul PSD Victor Ponta a votat un alt proiect de lege la ora 13.56, când acesta se afla la Cotroceni.

„Victor Ponta a votat la 1,56 fiind la Cotroceni, asta este ştire tare de tot. Daţi-o pe asta. Nu vă interesează ştirile cu un preşedinte de partid? La 1,56 ….despre asigurarea transparenţei. Nu am nimic de declarat”, a spus Dugulescu, întrebat în locul cui a votat.

Dan Liga nu a putut fi contactat pentru explicaţii.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi „pentru”, 116 voturi „împotrivă” şi 7 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea OUG 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare, opoziţia anunţând că va depune imediat o sesizare la Curtea Constituţională.

Pentru adoptarea ordonanţei erau necesare 166 de voturi, fiind considerată o lege organică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă