17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportÎşi pregăteşte Boc revenirea la primăria Clujului? Vezi ce spun posibilii contracandidaţi

Îşi pregăteşte Boc revenirea la primăria Clujului? Vezi ce spun posibilii contracandidaţi

Demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului a învolburat apele politicii la Cluj. Mulţi dintre politicieni cred că este posibil ca Emil Boc să candideze la Primăria Clujului. „Această demisie este o strategie bine pusă la punct. Emil Boc nu s-a agăţat de putere, aşa cum îi reproşau alţii. Iar prin demisia sa, PDL a început o strategie de relansare politică”, este de părere sociologul Vasile Dâncu, preşedintele IRES, institut de sondare a opiniei publice şi de analiză socială. Dâncu, fost ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul condus de Adrian Năstase, este de părere că Emil Boc va continua să rămână preşedinte al PDL. „Nu cred că îşi vor permite acum o dublă amputare şi la Guvern şi la şefia partidului. Emil Boc va redeveni preşedinte cu atribuţii executive al PDL şi va pregăti alegerile. Mai ales că decomasarea alegerilor a pus presiune pe liderii PDL”, a spus Dâncu.

El este de părere că trebuie luată în calcul o candidatură a lui Emil Boc la primăria Clujului. „O eventuală victorie a lui Emil Boc ar putea să dea imaginea unui partid care se stabilizează. Chiar dacă nu este deloc simplu să câştige după protestele de stradă şi după tensiunea socială, o victorie a lui Emil Boc ar însemna o reconstrucţie a legitimităţii sale în partid”, a spus Vasile Dâncu.

Deputatul independent Mircia Giurgiu, care este considerat de mulţi analişti drept posibil candidat la Primăria Clujului, crede că Emil Boc are o problemă de imagine la Cluj. „A garantat pentru un primar arestat pentru fapte de corupţie şi pentru un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, arestat, de asemenea, pentru corupţie, de aceea are o problemă. Însă un sondaj de la finele anului trecut arăta că avea 37 la sută din opţiunile clujenilor”, a spus Giurgiu. El adaugă: „Îmi pare rău că l-au lăsat acum singur pe Emil Boc. Atunci când a luat decizia de a tăia salariile erau alături de el şi Vasile Blaga şi Elena Udrea, Cezar Preda şi Roberta Anastase. Nu l-am văzut pe nici unul să protesteze”.

Un alt candidat la Primăria Clujului, senatorul PNL Marius Nicoară, este de părere că demisia premierului „este o încercare de a spăla imaginea PD-ului şi de a opri căderea sa sub pragul electoral”. Nicoară este de părere că Emil Boc nu va candida la Primăria Clujului. „Ar fi nedemn să se întoarcă la munca de jos. Cred că Traian Băsescu ar trebui să îl răsplătească cu un post de ambasador, undeva în străinătate”, a spus candidatul USL la Primărie.

La rândul său, fostul primar PRM, Gheorghe Funar, este de părere că Emil Boc nu va reuşi să câştige alegerile la Cluj, chiar dacă va candida. „I-a păcălit pe clujeni de două ori. Nu va reuşi a treia oară”, spune Gheorghe Funar, care este convins că va urma şi demisia lui Traian Băsescu.

Cele mai citite

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă