Inca un consilier prezidential paraseste Palatul Cotroceni. Eugen Tomac, consilierul de la Cotroceni pentru relatia cu romanii de pretutindeni, a fost numit secretar de stat pe acelasi domeniu in Ministerul Afacerilor Externe.
Premierul Emil Boc l-a numit pe consilierul pentru problemele romanilor de pretutindeni din Administratia Prezidentiala, Eugen Tomac, in functia de secretar de stat pe acelasi domeniu din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. "Prioritatea mea este consolidarea relatiei cu romanii de peste hotare", ne-a declarat Tomac. El a fost candidat din partea PDL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie intr-un colegiu uninominal din diaspora, dar nu a obtinut mandatul de deputat. Tomac a obtinut insa cele mai multe voturi din Colegiul 2 – statele europene non-UE, tarile CSI si Asia, respectiv 44,59% pierzand mandatul in urma redistribuirii. Noul secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe s-a nascut in Basarabia si este doctorand al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Anterior, o alta plecare din Cotroceni a fost aceea a lui Mihai Stanisoara la sefia Ministerului Apararii.
In functia de consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala, ramasa vacanta in cadrul Administratiei Prezidentiale, a fost numit directorul Colegiului National de Aparare, Iulian Fota. Dupa Stanisoara, si Daniela Andreescu s-a alaturat structurii guvernamentale. Fostul consilier de stat din cadrul Departamentului Constitutional Legislativ de la Cotroceni Daniela Andreescu coordoneaza in prezent Secretariatul General al Guvernului. De profesie jurist, Daniela Andreescu este specializata in domeniul resurselor umane si al migratiei fortei de munca. In perioada ianuarie 2005-aprilie 2007, Andreescu a fost secretar de stat in Ministerul Muncii, conducand Departamentul pentru Munca in Strainatate, Corpul atasatilor pe probleme de munca si sociale, avand in coordonare si OMFM. Ea a preluat functia de consilier de stat in cadrul Departamentului Constitutional Legislativ la Palatul Cotroceni incepand din data de 21 noiembrie 2007.