Premierul Victor Ponta a anunțat că și-a mutat biroul la Ministerul Apărării Naționale, sub motivația oficială că vrea să evite “înscenările” Palatului Cotroceni. Ulterior, Ponta a susținut că mutarea efectivă se va produce de săptămâna viitoare. La sediul MApN premierul va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern.
Citește și: Băsescu, despre mutarea premierului la MApN: Ponta crede că numai armata îl mai apără de furia baronilor
El a lansat această informație în contextul în care a negat că s-ar fi întâlnit cu șeful CJ Mehedinți, Adrian Duicu și susține că mutarea la MApN i-ar permite să aducă dovezi în cazurile în care este acuzat de faptul că anumite persoane ar fi intrat la el în birou. “Am un birou la Ministerul Apărării Naționale, aia e unitate militară. Oricine intră, dacă veniți la mine, fiind unitate militară, se înregistrează. Acolo (la Palatul Victoria – n.r.) era mai civil, așa”, a spus Ponta.
Mutarea lui Ponta a fost criticată, ieri, și de liderul PNL, Crin Antonescu. “Cum îşi permite domnul Ponta dacă este în toate facultăţile să facă aşa ceva? Aici nu e vorba de tupeu, cred că domnul Ponta şi-a pierdut controlul. Nici Ceaușescu în fața revoltei naționale nu s-a mutat în alt minister cu biroul”, a spus şeful PNL.
Ce prevede legea
Justificarea premierului ridică semne de întrebare. Pe de o parte, el încearcă să se victimeze și să sugereze că a fost interceptat la Palatul Victoria. Totuși, din referatul DNA nu reiese că ar fi fost instalată aparatură în biroul premierului Victor Ponta, fiind vorba doar despre convorbirile telefonice ale lui Duicu. Pe de alltă parte, potrivit legislației în vigoare, de protecția demnitarilor se ocupă Serviciul de Protecție și Pază (SPP). Ori, condițiile de acces la premier sunt aceleași, indiferent de locația în care se află biroul său.
Citește și: Ponta și-a mutat biroul la MApN, ca să evite ”alte înscenări”
“Victor Ponta lasă impresia că la Palatul Victoria intră cine vrea. Nu este așa, potrivit legii de organizare a SPP această instituție asigură protecția demnitarilor români și paza sediilor de lucru și a reședințelor acestora. Accesul în cabinetul primului-ministru se face la fel, indiferent de locație și se știe cine are acces la premier”, a declarat pentru România liberă, „George Scutaru (PNL)“, membru în Comisia de apărare a Camerei Deputaților.