15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportDe ce nu şi-a dat Crin Antonescu DEMISIA din politică, aşa cum...

De ce nu şi-a dat Crin Antonescu DEMISIA din politică, aşa cum a PROMIS. Vezi ce a declarat pentru El Mundo despre şansele de a deveni preşedinte

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat într-un interviu pentru El Mundo că, din punctul său de vedere, crede că va fi viitorul preşedinte al României. Totodată, co-preşedintele USL a explicat de ce nu şi-a dat demisia din politică, aşa cum a promis înainte ca Traian Băsescu să revină la Cotroceni.

„Cred că voi fi noul preşedinte al României, dar acest lucru nu este estenţial pentru mine. Pe mine mă interesează România, o Europă prosperă, liberă, deschisă şi solidară”, a precizat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Întrebat de ce nu a renunţat la viaţa politică aşa cum a promis în cazul în care Traian Băsescu va rămâne în funcţia de preşedinte al României după referendumul organizat pe 29 iulie pentru demiterea acestuia, Antonescu a explicat că „ Băsescu nu a câştigat referendumul”.

„Aproximativ 88% din cei care au votat au făcut-o împotriva menţinerii lui în funcţia de preşedinte”, a adăugat Crin Antonescu.

În acelaşi timp, preşedintele Senatului a răspuns în interviu criticilor aduse de Comisia Europeană potrivit cărora democraţia românească este una de slabă calitate: „Constituţional şi legal, sistemul judiciar funcţionează normal, dar problema corupţiei persistă, din păcate”.

„Acesta a fost unul dintre caii noştri de bătaie în activitatea noastră din opoziţie. Băsescu s-a prezentat timp de opt ani drept un campion al luptei împotriva corupţiei, dar în timpul mandatului său, aceasta a crescut”, a continuat politicianul român pentru El Mundo.

Despre amânarea deciziei privind aderarea României la spaţiul Schengen, Crin Antonescu a subliniat că ţara noastră ar trebui să intre în Schengen: „Fără a acuza Europa că nu este corectă, cred că România s-a îndeplinit criteriile pentru a fi în spaţiul Schengen. Aşa cred şi mulţi alţi înalţi funcţionari din Uniunea Europeană, incluzându-i pe preşedintele Comisiei Europene şi pe reprezentanţii din Franţa, Spania şi Italia”.

În opinia liderului PNL, cea care se opune aderării României la Schengen este Olanda. „Problemele vin dinspre Olanda”, a afirmat Antonescu.

Antonescu a comentat şi măsurile de austeritate adoptate în România: „Nu pot să îmi imaginez ce s-ar fi putut întâmpla în Grecia sau Spania dacă toate salariile funcţionarilor ar fi fost tăiate brusc cu 25%. Probabil că acolo acest lucru nu ar fi fost permis”.

„Toată Europa se confruntă cu reducerea cheltuielilor publice. Ce cheltuieli, când să fie tăiate, sunt decizii ale Guvernului. Deciziile Guvernului anterior au fost greşite şi profund injuste din punct de vedere social”, a mai precizat Crin Antonescu.

Cât despre relaţiile cu Spania, preşedintele Senatului le-a spus jurnaliştilor de la El Mundo că ele nu se reduc doar la problema imigrării: „Avem multe în comun. Toată lumea trebuie să înveţe cum Spania a făcut faţă momentelor cele mai dificile precum războiul civil sau dictatura pentru a câştiga echilibrul social”.

Interviul a fost acordat celor de la El Mundo cu ocazia întâlnirii pe care Crin Antonescu a avut-o cu preşedintele Senatului spaniol, Pío García-Escudero.

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Ședință CSAT: România va sprijini Republica Moldova pentru a face față noilor provocări ale Rusiei

Joi, 19 septembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. O primă...
Ultima oră
Pe aceeași temă