Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri că le-ar recomanda colegilor săi din PDL să asigure cvorumul când se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură a opoziţiei, dar să nu voteze, pentru a nu gira un „gest politic sinucigaş”, informează NewsIn.
Solicitată, într-o emisiune a postului B1 TV, să comenteze poziţia exprimată de UNPR, formaţiune care sprijină Guvernul, cum că parlamentarii săi se vor abţine la votul unei moţiuni de cenzură după angajarea răspunderii Guvernului Boc pe legile ce prevăd reduceri de cheltuieli bugetare, Anastase s-a arătat în favoarea unui astfel de gest şi din partea PDL.
„Aici este o nuanţă pe care trebuie să o discutăm cu cei de la UNPR în sensul următor, vreau să vă spun că dacă e să mă întrebaţi ca o opinie personală, şi eu le-aş recomanda colegilor mei din PDL să stăm în sală să asigurăm cvorumul, dar să nu participăm la acest gest politic care este sinucigaş. Pentru că în momentul ăsta e mai puţin important că e Guvernul Boc, dar peste criza asta îngrozitoare, a arunca în haos această ţară prin decizia de a dărâma un Guvern, de a nu mai veni tranşa de la FMI, de a nu lua decizii necesare este pur şi simplu sinucigaş! Eu nu sunt de acord să participăm la această mascaradă, din păcate spun, pentru că în alte ţări opoziţia a venit lângă cei de la guvernare şi a stat să găsească soluţii”, a spus Roberta Anastase.
Preşedintele Camerei a arătat că atitudinea opoziţiei a fost, în schimb, de a îi lăsa singuri pe cei de la putere şi, în plus, de a „scrie trei foi” pe post de moţiune de cenzură.
Ea a mai precizat că în acest moment deputaţii din opoziţie se bucură că nu sunt în locul celor de la guvernare, ba chiar „aprind lumânări la biserică” pentru că nu trebuie să fie ei cei care îşi asumă măsurile nepopulare ale Guvernului.
Vicepreşedintele UNPR Ioan Munteanu a declarat miercuri, la Realitatea FM, că parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi în sală la moţiunea de cenzură, dar se vor abţine de la vot, el explicând această conduită prin faptul că noul partid doreşte să-şi construiască o identitate şi nu să fie perceput ca „remorca” Guvernului.