19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialAtenționare de Cod galben de ceață și polei, în 18 județe. Traficul...

Atenționare de Cod galben de ceață și polei, în 18 județe. Traficul se desfășoară în condiții de ceață pe A2 și pe drumuri naționale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în dimineața de luni, un cod galben de ceață și polei valabil pentru 18 județe, în următoarele ore. Potrivit meteorologilor, până la ora 09.00, în județul Gorj, se vor semnala depunere de polei în zona de câmpie, și izolat, ploaie.

De asemenea, în județele Vrancea, Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Galați și Suceava, va fi ceață, care va scădea vizibilitatea la sub 200 de metri local și izolat, la sub 50 de metri. De asemenea, se vor înregistra depuneri de polei.

Până la ora 09.00, în județele Cluj, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea va fi ceață și vizibilitate scăzută în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

De asemea , până la ora 11.00, se va înregistra ceață și polei în județele Harghita și Mureș. 


Traficul rutier se desfășoară cu dificultate din cauza ceții dense, luni dimineață, pe autostrada A2 București – Constanța, în special pe tronsonul București – Cernavodă.

De asemenea, trafic în condiții de ceață se desfășoară și pe mai multe drumuri din alte județe.

Este vorba de numeroase artere din județe precum Constanța, Buzău, Brăila, Călărași, Cluj, Vrancea, Iași, Botoșani, Galați sau Suceava.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate și de starea carosabilului, să mărească distanța în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceață în condiții de vizibilitate scăzută) și să țină cont de faptul că pe timp de ceață depășirea este cea mai periculoasă manevră.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă în condiţii de vizibilitate scăzută) şi să ţină cont de faptul că pe timp de ceaţă depăşirea este cea mai periculoasă manevră.

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

  • urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
  • măriţi distanţa în mers între autovehicule!
  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Cele mai citite

Armata SUA și forțele irakiene anunță eliminarea a patru lideri ai Statului Islamic în Irak

La sfârșitul lunii august, armata americană, în colaborare cu forțele de securitate irakiene, a eliminat patru lideri importanți ai grupării Statul Islamic (ISIS), inclusiv...

Procedura pentru aplicarea amnistiei fiscale ar urma să intre în vigoare de săptămâna viitoare

De săptămâna viitoare, posibil chiar de la începutul săptămânii, firmele și persoanele fizice vor putea solicita amnistia fiscală recent adoptată de Guvern. Ministerul Finanțelor a...

Ce trebuie să facă o companie pentru a accesa noul program de finanțare pentru afacerile în creștere

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), care administrează programe precum Noua Casă și IMM Invest, va lansa un...
Ultima oră
Pe aceeași temă