ANM: Cod galben de vânt puternic, ploi şi ninsori viscolite, valabile în 15 judeţe

de Carla Popa , 10 februarie 2016 - stire actualizata la ora 18:46, 10 februarie 2016
ANM: Cod galben de vânt puternic, ploi şi ninsori viscolite, valabile în 15 judeţe

Meteorologii au emis, miercuri după-amiază, noi atenţionări Cod Galben de vânt puternic, ploi şi ninsori viscolite, valabile în 15 judeţe, în următoarele ore. 

Potrivit atenţionărilor publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citate de Agerpres, până la ora 24,00, în zona montană aferentă judeţelor Cluj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 70 - 80 km/h, iar izolat, pe creste, va depăşi 100 km/h, viscolind ninsoarea. 

De asemenea, până la ora 23,00, local în judeţele Bihor, Arad, Timiş şi pe arii mai restrânse în judeţul Caraş-Severin, îndeosebi zona de deal şi munte, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi viteze de 55 - 60 km/h. În acelaşi timp, în zona de munte aferentă regiunii se vor consemna rafale ale vântului de peste 80 km/h, dar şi fenomene meteorologice asociate, precum ploi în zonele joase şi ninsori viscolite la munte. 

Potrivit ANM, până la ora 20,00, local în judeţul Alba şi în zona de munte aferentă vântul va sufla cu viteze ce vor depăşi la rafală 55-60 km/h, iar la munte peste 75-80 km/h. Până la ora 19,00, în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 70 - 80 km/h şi izolat, pe creste, de până la 100 km/h. Şi în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi şi local în estul judeţului Neamţ va fi vânt puternic ce va atinge la rafală 55 - 65 km/h. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design