6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAlertă meteo. A fost emisă o informare de ploi pe arii extinse,...

Alertă meteo. A fost emisă o informare de ploi pe arii extinse, ninsori şi viscol. Atenţionarea intră în vigoare începând de sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zonele de munte, care va viza întreaga ţară şi care intră în vigoare sâmbătă la ora 16.00, citează Mediafax

Potrivit meteorologilor, atenţionarea intră în vigoare începând de sâmbătă, ora 16.00 până duminică, ora 22.00, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând cu regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp, în special în zona montană, Transilvania şi Moldova.

În a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică vor fi ploi pe arii extinse şi pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 – 60 km/h.

ANM informează că în toate zonele de munte, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea, notează sursa citată.

Totodată, meteorologii au emis avertizări cod galben de scurtă durată pentru mai multe judeţe. În Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui şi Galaţi este ceaţă densă până sâmbătă la ora 12.00. În judeţele Prahova, Dâmboviţa, Sibiu şi Argeş, în zonele montane, sunt anunţate rafale de vânt care ajung şi la 90 de km/h, dar şi ninsori trecătoare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă