13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPutin, acuzat de DSK de complot

Putin, acuzat de DSK de complot

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, ar fi declarat că Vladimir Putin, premierul Rusiei, este parte din complotul care şi-a propus îndepărtarea sa din funcţia de la Fond, potrivit unor surse citate de IBN Live, preluate de tert.am.

De altfel, cotidianul britanic Daily Mail a susţinut înainte de arestarea lui Strauss-Kahn pentru presupuse agresiuni sexuale că liderul FMI era îngrijorat că ar putea deveni victima unei conspiraţii.

Într-un interviu pentru un post francez de televiziune, colegul lui Strauss-Kahn, Claude Bartolone, a declarat că fostul şef al FMI i-a spus că Rusia şi Franţa încercau să-l oprească de la a candida pentru preşedinţia Franţei.

„Trebuia să fie atent şi să aibă grijă. I-ar fi putut asculta telefonul. El spunea că ruşii, mai ales Putin, s-au aliat cu Franţa pentru a încerca să-i forţeze demisia, pentru a-l împiedica să candideze la preşedinţie. El a spus că dacă nu va pleca de la FMI ‘curat’ nu ar fi putut să-şi anunţe candidatura,” a declarat Bartolone într-o emisiune din 29 aprilie.

Purtătorul de cvânt al biroului lui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a afirmat că acuzaţiile sunt nefondate.

„Am fost secretarul prim-ministrului Putin în ultimii trei ani şi nu am auzit niciodată asemenea acuzaţii ciudate, nebune, care nu se potrivesc nicicum în context”, a subliniat acesta.

Peskov a mai spus că mărturia lui Bartolone nu a devenit o mare ştire decât după ce Daily Mail a descoperit-o, şi este convins că nu va avea continuitate deoarece „este ceva care nu are nimic de-a face nici măcar cu simţul umorului.”

Dominique Strauss-Kahn aşteaptă să fie judecat la New York.

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă