Gerald Celente, un celebru specialist american în prognoze de trenduri economice şi sociale, consideră că revoltele care au început din Iran şi au ajuns până în Spania constituie începutul unui nou război mondial, declanşat de preţurile prea mari ale alimentelor, de şomaj şi de inegalitate socială.
Anul trecut, Celente a prevăzut că 2011 va fi anul „Jos cu ei 2.0” (Off With Their Heads 2.0), prognoză care până acum se dovedeşte corectă în lumea arabă. Într-un interviu acordat King World News, Celente spune că toate aceste revolte au nişte trăsături comune şi că se vor extinde în toată Europa în această vară, iar până la iarnă ar putea deveni globale.
„Preţurile la mâncare sunt la un nivel maxim istoric. Şomajul se află la limite record. Avem tineri între 18 şi 28 de ani cu diplome universitare, lăsaţi nefolosiţi, care nu-şi pot găsi slujbe. Uite ce s-a întâmplat în Egipt. Salariu mediu de 10 dolari pe zi, şi asta dacă o duceai bine. Şi ştiţi cum e. Eşti deştept. Nu mai e la fel ca în vechea epocă feudală. În epoca neo-feudală, oamenii ştiu cum merge treaba”, spune Celeste în interviu, preluat de businessinsider.com.
„Ce nu se vede la ştiri este ce se întâmplă în Spania şi asta e de fapt marea ştire. Tinerii s-au deşteptat. Ştiu cum merge treaba. Ei sunt oamenii care sunt în fruntea tuturor acestor revoluţii. Ştiu că să voteze pentru unul dintre marile partide din Spania înseamnă în mare acelaşi lucru. E ca şi cum ar vota pentru clanul mafiot Gambino sau pentru clanul mafiot Bonanno. Şi ei vor o a treia cale. Şi o preiau de unde au lăsat-o egiptenii. Ies pe străzi şi nu se mai duc acasă, pentru că iată, când pierzi totul nu mai ai ce să pierzi„, mai spune Celente.
„Ei sunt oameni tineri, după cum am mai spus, cu diplome universitare inutile, sunt conectaţi la internet, este jurnalismul 2.0, îi fac pe toţi ceilalţi să li se alăture, pentru că ştiu că dacă nu se luptă cu maşinăria, maşinăria îi va toca. Aceste revoluţii se vor răspândi de-a lungul verii în toată Europa. Până la iarnă, va ajunge la nivel global„, prevede Gerald Celente.
Gerald Celente a fondat Institutul de Cercetare a Trendurilor în New York şi este creditat de multe emisiuni şi publicaţii din SUA pentru predicţiile pe care le face. Celente susţine că a prezis recesiunea din 2007 încă din 2004, „Panica din 2008” în 2007, explozia preţului la aur, succesul apei îmbuteliate încă dinainte ca Pepsi sau Coca Cola să intre în această afacere, dar şi prăbuşirea URSS, ultimele două recesiuni economice, criza „dot-com”, criza financiară din Asia din 1997 sau crash-ul bursei din 1987.