19.3 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialG20 devine G19? Liderii ruşi, nepoftiţi la summit G20 din Australia

G20 devine G19? Liderii ruşi, nepoftiţi la summit G20 din Australia

Presa din Australia arată că liderii ruşi nu vor fi invitaţi să participe la summit-ul G20 care va avea loc în noimebrie la Brisbane, informează ITAR-TASS.

”Am decis să mergem mai departe cu măsurile pe care le vom lua în relaţia G20”, a declarat, joi, Julie Bishop, ministrul australian de Externe, într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC.

”G20 nu se va reuni mai devreme de luna noiembrie. Va fi o acţiune colectivă a comunităţii internaţionale, care sper că va determina Rusia să îşi schimbe atitudinea şi să revină la dialogul diplomatic”, a spus reprezentanta guvernului de la Canberra.

G20 este un forum creat în 1999, după crizele din Asia şi Rusia, pentru a reuni economiile dezvoltate şi marile economii emergente: pe de o parte, Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Canada, Japonia şi, Rusia, care compun zona dezvoltată a economiei mondiale, iar pe de altă parte, Argentina, Brazilia, Mexic, China, India, Australia, Indonezia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea deSud şi Turcia, care compun zona emergentă a economiei mondiale, alături de reprezentanţi ai UE şi FMI, dar şi ai Băncii Mondiale. Ţările G20 reprezintă două treimi din populaţia planetei şi aproape 90% din PIB-ul al acesteia.

Miercuri, Australia a anunţat că va impune sancţiuni financiare şi diplomatice oficialilor ruşi implicaţi în problema ucraineană, dar şi a unor ucraineni, în total fiind vorba despre 12 persoane.

Cele mai citite

Cântărețul Bjorn Ulvaeus s-a căsătorit. Artistul face parte din trupa ABBA

Bjorn Ulvaeus, membru al trupei ABBA, s-a căsătorit cu partenera sa, Christina Sas, într-o ceremonie specială oficiată de Sandi Toksvig, gazda emisiunii BBC "QI". Bjorn...

Accidentare horror pentru Ter Stegen! Portarul Barcelonei va lipsi întregul sezon

Portarul Barcelonei, Marc-André ter Stegen, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Villarreal și a fost transportat de urgență la spital, unde s-a...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...
Ultima oră
Pe aceeași temă