Parcul Natural Lunca Muresului din judetul Arad a devenit o atractie pentru iubitorii eco-turismului.
Cel mai apreciat eco-tur in Parcul Natural Lunca Muresului este "Coborarea pe raul Mures in canoe si admirarea peisajului de lunca". De-a lungul raului, salciile aplecate formeaza adevarate tuneluri prin care trec turistii, purtati de curentul lin al Muresului. "Dat fiind numarul mare de specii de pasari din zona, este foarte probabil ca turistii sa fie insotiti in calatorie de aceste vietati minunate. Insulele coplesite de vegetatie si plajele cu nisip fin de pe traseul propus de administratia parcului completeaza o priveliste unica, iar ghidul va oferi informatii interesante despre Lunca Muresului", a declarat Ovidiu Parv, seful Administratiei Parcului Natural Lunca Muresului. Tururile se organizeaza de obicei de la Arad la Pecica, pe o distanta de circa 35 de kilometri, dureaza 3-4 ore, iar numarul maxim de turisti intr-un grup este 10.
La sosire, turistii mananca la un restaurant din apropierea locului de acostare. Canoele se transporta in amonte cu ajutorul unei remorci speciale, iar turistii sunt transportati cu microbuzul inapoi la Arad.
Turistii au la dispozitie un observator pentru urmarirea pasarilor pe Balta Bezdin (birdwatching) si unul pentru urmarirea mamiferelor mari in Rezervatia Naturala Prundul Mare. Primul observator, denumit "Andras Libus", dupa numele unui pasionat biolog din zona, este construit pe doua nivele si se afla in apropierea unei balti cu stuf, unde poposesc foarte multe pasari. Cel de-al doilea observator se afla amplasat in interiorul padurii, in apropierea unui punct de trecere folosit de mamiferele mari. Acest observator este inchis si bine izolat termic si, intrucat poate fi chiar incalzit cu ajutorul unei sobe, este utilizabil si pe timpul iernii.