25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTraficant de persoane din clanul "Clamparu", mentinut in arest de Curtea de...

Traficant de persoane din clanul „Clamparu”, mentinut in arest de Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat recursul declarat de unul dintre membrii clanului „Clamparu”, Tiberiu Cosmin Matenciuc, impotriva unei incheieri penale pronuntate de Tribunalul Sibiu prin care era mentinuta masura arestarii preventive a acestuia. Inculpatul este cercetat in dosar, alaturi de Nicolae Birsan (aflat in Cehia in executarea unei pedepse privative de libertate) si Constantin Dinu (eliberat din arest de Curtea de Apel Bucuresti), toti trei fiind identificati ca membri ai unei retele care se ocupa cu traficul de femei in Spania in scopul exploatarii lor sexuale.
Potrivit anchetatorilor, cei trei inculpati se dedicau si activitatilor de utilizare frauduloasa de carduri bancare si trafic de droguri. Femeile exploatate erau introduse in tara straina ca turiste si primeau sursele financiare pentru o scurta sedere in aceasta tara. Matenciuc controla tinerele provenite din judetele Sibiu si Alba, fiind principalul colaborator al lui Ion Clamparu, „capul” retelei”, despre care se presupune ca s-ar ascunde in Spania.
Conform datelor furnizate de autoritatile din aceasta tara dupa arestarile operate in Romania in primul dosar cu acelasi obiect (in care sunt arestati 7 inculpati), Matenciuc s-a ascuns in Spania impreuna cu Constantin Dinu. La momentul arestarii de catre autoritatile spaniole in vederea extradarii, cei doi aveau asupra lor un pasaport fals.
In motivele de recurs, Matenciuc a invocat faptul ca nu beneficiaza de egalitate de tratament deoarece, desi a fost extradat in aceeasi perioada cu Dinu, acesta din urma a fost pus in libertate de catre Curtea de Apel Bucuresti. In plus, inculpatul sustine ca in Spania era la munca, iar la data arestarii sale in aceasta tara, in vederea extradarii la solicitarea autoritatilor romane, i s-au retinut in sarcina fapte pentru care in tara straina a fost pus in libertate.
Judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia au respins ca nefondat recursul inculpatului, retinand ca mentinerea arestului preventiv este legala si temeinica.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă