25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTimisul a ramas fara jumatate din taberele scolare

Timisul a ramas fara jumatate din taberele scolare

Doua tabere din cele patru, cate mai exista la ora actuala in Timis, nu-si vor mai deschide in acest an portile pentru elevi, dupa ce Directia Judeteana de Tineret (DJT) a constatat ca acestea nu indeplinesc conditiile minime pentru cazare. Potrivit directorului DJT, Leo De Maio, in aceasta situatie se afla cele doua tabere din Nadrag si Bogda, unde s-au constatat probleme la grupurile sanitare, la apa curenta si in privinta blocului alimentar.
In schimb, locatiile de la Chevers si Poieni Strambu urmeaza sa primeasca, in aceasta vacanta de vara circa 12 serii de copii, in prezent gradul de ocupabilitate fiind de 85-90 la suta.
Autoritatea Nationala de Tineret nu a mai finantat in acest an toate taberele scolare, ci numai cateva, iar restul urmeaza sa intre in parteneriate cu privatii. „Asteptam hotararea de Guvern, care sa ne permita sa demaram parteneriate public-private”, a mai explicat sursa citata.
Modernizarea acestor locatii este vitala pentru viitorul taberelor scolare autohtone, in conditiile in care, de la un an la altul, numarul elevilor care opteaza pentru sejururi in tara a scazut simtitor. Nici litoralul romanesc nu pare sa mai reprezinte o atractie pentru scolarii banateni. Cifrele oferite de DJT sunt elocvente in acest sens.
Daca in 2001, pentru litoralul autohton au existat 5.000 de cereri, solicitarile au scazut dramatic, pana la 200, in 2006. Reprezentantii DJT sunt de parere ca, pentru acest an, exista o asa-zisa fobie legata de problema gripei aviare, ceea ce i-ar fi determinat pe parinti si copii sa evite taberele de pe litoral.
Pe de alta parte, exista o cerere tot mai mare pentru locatiile europene, in conditiile in care raportul pret-calitate „bate” de departe oferta de turism romaneasca pentru tineret si nu numai.

Cele mai citite

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă