17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTeren primit de la ADS, "volatilizat" in Bistrita

Teren primit de la ADS, „volatilizat” in Bistrita

Primaria Bistrita este pusa in situatia de a returna Agentiei Domeniilor Statului (ADS) o suprafata de 52 de hectare de teren preluate in 2003, in baza unui protocol, pentru a acoperi revendicarile la Legea 1/2000, sosite pe adresa municipalitatii. ADS isi vrea parcela inapoi dupa ce s-a constatat ca administratia locala nu a retrocedat-o proprietarilor de drept.

Hocus-pocus cu terenuri

In mai 2003, pentru 45 de persoane fizice s-a validat reconstituirea drep-tului de proprietate in baza Legii 1/2000, prin hotararea Comisiei Judetene de Fond Funciar. Beneficiarii proveneau din anexa 50 Bistrita, iar suprafata validata, de 52,53 de hectare, a fost pusa la dispozitia Primariei de catre Agentia Domeniilor Statului.
In luna septembrie a acestui an insa, municipalitatea a solicitat Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Pomicola punerea la dispozitie a unei suprafete de 52 de ha, pentru a se valida reconstituirea dreptului de proprietate pentru aceleasi persoane fizice pentru care a cerut si primit teren si pe care ar fi trebuit sa le puna in posesie in 2003.
Cu precizarea ca suprafata dispusa catre Comisia Lo-cala Bistrita acum trei ani (de la Agentia Domeniilor Statului) nu putea intra decat in posesia acelor persoane fizice inscrise in anexa 29 si avand in vedere faptul ca primarul municipiului, Vasile Moldovan, a comunicat Prefecturii ca nu mai dispune de nici o rezerva de teren, prefectul Szilagyi Ioan s-a sesizat cu privire la volatilizarea celor 52 de hectare, sesizand Politia.

Solutie de compromis

Conducerea IPJ nu a raspuns, insa, in nici un fel sesizarii depuse de Prefectura in aceasta problema, astfel ca reprezentatul ADS, Andrei Baizath, a dus documentatia la Bucuresti, unde s-a decis, ieri, ca Primaria sa returneze intai cele 52 de hectare primite in 2003 si abia apoi sa solicite alt teren. Acesta va fi acordat, insa, doar pentru persoanele fizice care pot face dovada ca au detinut suprafete in interiorul Statiunii Pomicole Bistrita.

Cele mai citite

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă