14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTAS-ul, titlul şi ardelenii

TAS-ul, titlul şi ardelenii

CFR Cluj are două şanse să devină, astăzi, campi­oana României, prima dată la tribunal, iar a doua oară pe teren, în derby-ul local cu Universitatea.

 

O nouă situaţie unică în fotbalul românesc poate fi bifată astăzi, iar direct implicată este CFR Cluj, echipa care poate câştiga al treilea titlu de campioană, fără să joace. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne poate fi decisiv din nou în stabilirea ierarhiei generale din Liga I, dacă va decide, în jurul orei 12:00, ca derby-ul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, reprogramat pentru această seară, să nu se mai dispute. În acest caz, ceferiştii vor câştiga la „masa verde” partida întreruptă săptămâna trecută şi, automat, titlul de campioană. Cu trei puncte în plus în clasament, ardelenii s-ar distanţa la tot atâtea lungimi de FC Vaslui, cu o singură etapă rămasă până la final, dar şi cu rezultate directe favorabile alb-vişiniilor. Dacă TAS-ul va confirma deciziile Comisiei de Disciplină, clujenii tot mai au şansa să devină, tot astăzi, matematic campioni, dacă vor câştiga meciul cu „U”. Forul din Elveţia ar mai putea hotărâ şi o a treia variantă, iar derby-ul Clujului să fie amânat până săptămâna viitoare. Această ultimă decizie nu doar că este puţin probabilă, dar nu este nici pe placul CFR-ului, deşi şefii din Gruia asta au cerut iniţial.

 

Pregătiţi pentru război

„Dacă meciul se amână este mai grav, pentru că atunci vom avea probleme de lot. Beto este convocat la naţionala Portugaliei şi cine îl învoieşte pe el ca să mai rămână pentru un meci la CFR? În aceeaşi situaţie este şi Vranjes, dar poate că în cazul lui, fiind două meciuri amicale, putem forţa să mai rămână. Dar cu Beto? Portugalia se pregăteşte pentru Euro, ce îi interesează pe ei că în România se mai joacă nu ştiu ce meci? Pentru mine şi pentru echipa mea cel mai bine ar fi să jucăm acum şi să închidem conturile, să devenim campioni”, este dorinţa antrenorului CFR-ului, Ioan Andone.

Tehnicianul din Gruia se află la câteva ore de un nou titlu de campion cu CFR şi, dacă echipa va juca meciul din această seară, istoria s-ar repeta aproape la indigo cu cea din 2008. Atunci, CFR-ul câştiga pe fostul stadion „Ion Moina” atât derby-ul cu „U” cât şi campionatul, doar că era vorba de ultima etapă. Acum, şi în cazul unui insucces, feroviarii au şansa să obţină titlul duminică, în partida cu Steaua Bucureşti, din Gruia. „Este o incertitudine momentan, o oarecare nelinişte, pentru că aşteptăm întâi decizia, iar dacă zice să jucăm, jucăm. Avem două soluţii de a ieşi campioni. Şi dacă vom juca, suntem pregătiţi pentru tot, chiar şi pentru război. Nu ne este frică de nimeni şi de nimic. Dacă trebuie, ne vom bate până la capăt cu «U» ca să câştigăm titlul ăsta. Jucătorii nu sunt obosiţi, au trecut peste orice oboseală când ştiu că au titlul în mână, vom juca să vedem care pe care”, a mai spus Andone.

Sărbătoarea CFR-iştilor nu este, însă, deloc pe placul rivalilor din oraş, care vor da totul pentru ca alb-vişiniii să nu obţină încă un titlu pe terenul Universităţii. „U”-iştii mai au două meciuri din acest sezon, dar o singură motivaţie. „Îmi doresc din tot sufletul să câştigăm cu CFR. Sper să avem şi 30.000 de oameni în tribune care să ne poarte spre victorie”, speră tehnicianul „studenţilor”, Claudiu Niculescu.

300 de jandarmi la meci

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj a anunţat că aproximativ 300 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru eventualul meci din această seară. Aceştia vor asigura ordinea în perimetrul Cluj Arena, atât la începutul, cât şi la finalul partidei. Jandarmii nu vor avea acces pe stadion decât în caz de incidente provocate de spectatori, cu toate că oficialii CFR-ului au cerut protecţia acestora în zona vestiarelor. Partida dintre „U” şi CFR, desfăşurată săptămâna trecută, a fost suspendată definitiv din cauza meleurilor create de jucătorii şi oficialii celor două echipe.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă