24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialTaranistii mureseni ingroasa randurile PLD

Taranistii mureseni ingroasa randurile PLD

» Filialele PLD din Cluj si Mures au preluat fostii presedinti ai PNTCD

Presedinte al PNTCD Targu-Mures, Ioan Roman, care a ocupat fotoliul de ministru secretar de stat pe probleme ale energiei in timpul guvernarii CDR, a trecut la PLD. El a demisionat din PNTCD nemultumit de politica dusa de actuala conducere a partidului. "Din pacate PNTCD, se afla intr-un blocaj din care, dupa opinia mea, nu mai poate iesi", a declarat Roman, care este acum vicepresedinte pe politici publice in PLD Mures, calitate in care a si sesizat Consiliul Concurentei in legatura cu ceea ce el a numit "afacerea Petrom-Petromservice" in care OMV Petrom este gata sa preia Petromservice la pretul de 328,5 milioane de euro, dupa ce serviciul a fost externalizat in 2002.
Ioan Roman a parasit PNTCD inaintea alegerilor din organizatia judeteana, dar dupa ce fostul presedinte al PNTCD Mures, Eugen Crisan, suspendat un an si jumatate din partid, a facut acelasi gest. Crisan a declarat ieri ca alaturi de, alti circa 30-40 de membri ai PNTCD Mures au trecut la PLD.
"In ultima perioada, la nivelul judetului nostru au acceptat intrarea in PLD mai multi politicieni din zona crestin-democrata. Suntem contactati din teritoriu chiar si de consilieri locali", a subliniat Eugen Crisan, potrivit caruia PLD duce o politica de deschidere spre toti cei care vor sa participe la constructia unui partid care sa reuneasca atat curentul crestin-democrat cat si cel liberal. Astfel, Crisan spune ca in afara lui si a presedintelui de la municipiu, inca doi vicepresedinti ai PNTCD au trecut la PLD. "Noi credem cu convingere ca PLD, care a si depus o scrisoare de intentie pentru a face parte din Partidul Popular European poate sa isi realizeze acest scop politic prin crearea unei componente crestin-democrate", a explicat Crisan, potrivit caruia nu exista vreo incompatibilitate intre doctrina si convingerile crestin-democratiei si cele liberal-democrate. Totodata, Eugen Crisan s-a declarat convins ca la momentul schimbarii conducerii in PNTCD si acest partid va cauta o alianta cu PLD si PD, deoarece actuala apropiere de PNL, partid aflat in alt grup european, nu poate fi continuata.

MIGRATIE
Un alt fruntas taranist care a migrat in ograda PLD este clujeanul serban Radulescu. In 26 septembrie, presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur a anuntat ca Radulescu a preluat conducerea interimara a filialei clujene, dupa detronarea lui Tudor Oniga, pe motiv ca organizatia clujeana era printre cele mai slabe din tara. Totodata, potrivit lui Flutur, odata cu venirea lui Radulescu s-au mai inscris in PLD si alti lideri ai PNTCD din Mures, Sibiu, Galati si Calarasi.

Cele mai citite

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă