4.1 C
București
luni, 11 noiembrie 2024
AcasăSpecialStatiunea Sovata si-a schimbat fata

Statiunea Sovata si-a schimbat fata

» Infrastructura din statiunea mureseana a fost reabilitata, iar aspectul Sovatei incepe sa rivalizeze cu statiunile din Occident.

» Hotelierii locali ii asteapta pe turistii care vor sa isi petreaca Sarbatorile in "Perla Carpatilor Orientali".

Infrastructura statiunii balneoclimaterice Sovata din judetul Mures a fost, in sfarsit, reabilitata. Dupa aproape doi ani de santier, atat reteaua de drumuri, cat si cea de alei din jurul principalelor obiective turistice, dar si cea din centrul statiunii au fost modernizate in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. Valoarea lucrarilor de reabilitare este calculata la peste 5,6 milioane euro, din care 4,71 milioane euro fonduri nerambursabile alocate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. "Este un proiect care s-a realizat conform graficului de timp propus in cererea de finantare, iar rezultatele sunt vizibile", a declarat Simion Cretu, director general al ADR VII Centru.

Proiectul de reabilitare a infrastructurii din Sovata a fost avansat in conditiile in care caile de acces din statiune erau intr-un grad avansat de degradare, iar accesul turistilor in zona era din ce in ce mai greu. "Au fost reconstruite un numar de 15 strazi, pe o lungime de 11.382 de metri, au fost modernizate sase alei pietonale pe o lungime de 3.127 de metri si inca trei poduri au fost reabilitate", a declarat primarul Sovatei, Peter Ferenc.
Sovata este situata in Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Muntilor Gurghiu, la o altitudine de 475-530 de metri, si a fost mentionata pentru prima data ca loc tamaduitor intr-un document din 1597. Din 1850 a devenit statiune balneara. Statiunea este deschisa permanent turistilor, care vara se pot bucura de calitatile terapeutice ale lacurilor sarate, iar iarna pot schia pe partia amenajata putin mai sus de Stana de Vale.

ATRACTIE
Principalul punct de atractie ramane lacul heliotermal "Ursu", recunoscut pentru calitatile terapeutice ale apelor lui sarate, dar si pentru namolul de aici folosit in tratarea diverselor afectiuni. Vara, temperatura Lacului Ursu, considerat cel mai mare lac heliotermal, variaza intre 10 si 20°C la suprafata, 30 si 40°C la adancimea de un m si 40 si 60°C la adancimea de 1,5 m. Statiunea este indicata pentru tratamentul bolilor ginecologice, dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale.

Cele mai citite

ÎCCJ decide că amenzile contravenționale se execută prin intermediul executorilor fiscali, nu judecătorești

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit luni că amenzile contravenționale trebuie executate prin executorii fiscali, nu prin cei judecătorești, într-o decizie...

Olaf Scholz va relua „curând” dialogul cu Vladimir Putin privind conflictul din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz intenționează să reia "în curând" discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin pentru a aborda evoluția conflictului din Ucraina, a informat...

Aeroportul Otopeni reacționează după o escrocherie apărută în mediul online. „Vindem bagaje pierdute cu 9,93 lei”

O nouă escrocherie circulă pe internet, folosind numele Aeroportului Otopeni pentru a atrage victime. Aeroportul Otopeni reacționează după o escrocherie apărută în mediul online Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă