22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la "Aris" SA au blocat circulatia prin municipiul Arad

Sindicalistii de la „Aris” SA au blocat circulatia prin municipiul Arad

Peste 1.200 de muncitori de la SC „Aris” SA si SC „Astra Vagoane Calatori” au blocat, joi, circulatia in doua puncte intens circulate din municipiul Arad. Ei au protestat impotriva deciziei de executare silita a fabricii de strunguri pentru recuperarea unui ajutor de stat, in valoare de 280 miliarde lei, acordat societatii „Aris” inainte de privatizare.
La orele pranzului, sindicalistii au blocat cea mai mare intersectie din oras, cea de la Podgoria, timp in care, condusi de o fanfara care a intonat imnul Internationalei Socialiste, „Sculati voi oropsiti ai sortii”, si „Desteapta-te romane”, au protestat impotriva celor care au luat decizia de a lichida fabrica. „Jos mafia din economia romaneasca”, „Vrem sa muncim, nu sa cersim !”, „Jos Berinde!”, au fost doar cateva din lozincile scandate de angajati.
Timp de aproximativ 30 de minute, sindicalistii au blocat traficul in zona Podgoria, dupa care si-au continuat marsul prin centrul orasului. Acestia s-au oprit apoi in fata Palatului Administrativ, inconjurand de mai multe ori monumentul ridicat in cinstea martirilor Revolutiei din Decembrie 1989, in aceasta perioada circulatia fiind din nou blocata.
Deoarece au amenintat ca protestele de joi ar putea sa destabilizeze climatul social din municipiu, autoritatile locale au mobilizat importante forte de ordine pe tot traseul parcurs de protestatari. De asemenea, pe strazile laterale din centru au fost aduse efective de jandarmi inarmati, pregatiti sa intervina in cazul unor manifetari violente.
Potrivit liderului sindicatului din cadrul SC „Aris” SA, Stefan Lacsan, dupa discutiile avute, miercuri, la Bucuresti, cu presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, soarta fabricii sta in mainile ministrului de Finante, Sebastian Vladescu. „Ministerul Finantelor si AVAS au oferit Consiliului Concurentei date eronate despre ajutorul de stat, in valoare de 280 de miliarde lei, acordat fabricii de strunguri. In acest moment, totul depinde de vointa politica, iar situatia poate fi rezolvata de ministrul de Finante, care poate emite un ordin privind anularea deciziei de executare silita”, a spus Stefan Lacsan.
Reprezentantul angajatilor a adaugat ca exista posibilitatea ca miscarile de protest sa continue si sa devina radicale. Sindicalistii de la „Aris” SA cer acum ca dosarul privind acordarea ajutorului sa fie reanalizat, pentru a se clarifica situatia cat mai urgent, in caz contrar fabrica riscand sa fie executata silit.

Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...
Ultima oră
Pe aceeași temă