1.5 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialRevolta inabusita in PPRM Cluj

Revolta inabusita in PPRM Cluj

Schimbare de 180 de grade in politica liderilor filialei clujene a PPRM. Daca in urma cu cateva zile deputatul Petru Calian, presedintele organizatiei judetene, trimitea mesaje telefonice colegilor de Parlament pe care ii invita sa se alature viitorului grup de deputati independenti condusi de Corneliu Ciontu, astazi el a anuntat ca va ramane alaturi de Corneliu Vadim Tudor, desi il respecta pe primul.
Impreuna cu Calian s-au razgandit si cei opt consilieri locali si judeteni care se intrunisera, saptamana trecuta, pentru a discuta trecerea la Partidul Popular, cum se va numi noua formatiune a lui Ciontu si a deputatului Anghel Stanciu, cei doi exclusi din PPRM. In prima parte a acestei saptamani, liderul clujean sustinea ca din punctul de vedere al statutului, presedintele formatiunii politice este Corneliu Ciontu.
In schimb, din partid si-a dat deja demisia consilierul local Ioan Silviu Nistor, care a anuntat ca va activa in continuare in CL ca si independent. Calian sustine ca, de fapt, niciodata alesul local nu a fost un om de baza in conducerea clujeana a PPRM si a adaugat ca acesta ar fi fost impus pe listele de candidati la cererea fostului primar din Cluj-Napoca, senatorul Gheorghe Funar.
Parlamentarul a devenit, in urma excluderii lui Ciontu din PPRM, omul de incredere al lui Vadim Tudor si practic a doua persoana ca influenta in interiorul formatiunii politice, in conditiile in care ocupa functia de secretar general.
Diferendele dintre Calian si Funar sunt mai vechi. Ele dateaza, se pare, din campania electorala locala de anul trecut. Atunci, actualul lider al filialei i-a reprosat public primarului faptul ca nu a fost consultat atunci cand a fost stabilita strategia de campanie si lista candidatilor pentru functiile de consilieri locali. Cel de-al doilea moment tensionat s-a consumat la stabilirea listelor de candidati pentru Parlament. Gheorghe Funar ar fi dorit sa candideze pentru un fotoliu de deputat, insa a fost trimis de Corneliu Vadim Tudor si de Corneliu Ciontu sa intre in cursa pentru Senat, unde obtinerea unui mandat parlamentar a fost mai dificila. Daca nu ar fi fost ales senator, este de presupus ca s-ar fi terminat cariera lui Funar in politica de nivel national. Locul intai pe lista pentru Camera Deputatilor i-a revenit lui Calian.
Un alt moment tensionat intre cei doi se leaga de excluderea din partid a fostului deputat Dan Brudascu. Senatorul a insistat ca acesta sa nu fie dat afara, pana cand nu va fi audiat de conducerea PRM. Brudascu il acuzase pe Corneliu Ciontu, cel care i-a oferit doar un loc neeligibil pe lista candidatilor PRM pentru Camera Deputatilor, de organizarea unui puci impotriva lui Vadim Tudor, in care ar fi fost sprijinit, intre altii de Calian. Atunci, parlamentarul il acuza pe liderul clujean ca ar face „tamplarie politica”, aluzie la faptul ca deputatul este patronul unei prospere fabrici de mobila. De la inceputul anului, Calian si Funar isi tin conferintele de presa separat si, in ciuda declaratiilor amabile pe care si le fac reciproc, starea de tensiune din interiorul organizatiei este evidenta.
PPRM este, de altfel, macinat de demisii si de excluderi. Primul a fost inlaturat deputatul Mircia Giurgiu, care reprezinta interesele BND-BNS in Parlament. A urmat excluderea lui Dan Brudascu, iar apoi un viceprimar si sapte consilieri locali, intre care cei doi consilieri municipali pe care ii avea formatiunea politica la Dej, si-au dat demisia. Ei au trecut acum la Partidul Conservator. Consilierul judetean Teofil Maier a trecut la PD. Ultima demisie certa este cea a consilierului local Ioan Silviu Nistor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă