23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialRestart în „Liga Soarelui"

Restart în „Liga Soarelui”

Fotbalul românesc revine la viaţă în acest week-end odată cu apariţia ghioceilor, după o săptămână de amânare cauzată de vremea friguroasă.

 
Liga I la fotbal revine în atenţia microbiştilor după două luni plus o săptămână de absenţă. Conform programării iniţiale, campionatul trebuia să înceapă în 24 februarie, de Dragobete, dar zăpada şi frigul căzute peste România au făcut terenurile şi mai impracticabile decât erau, oricum, multe dintre ele. Astfel, fotbalul românesc va începe la o zi după Mărţişor, odată cu apariţia primilor ghiocei, vineri, 2 martie. Iar una dintre echipele care vor deschide sezonul de primăvară este CFR Cluj, ocupanta poziţiei secunde la finalul lui 2011 şi echipa cea mai îndreptăţită, conform ultimilor ani, să spere că va câştiga titlul de campioană. 2008 şi 2010 au fost anii în care titlul a revenit formaţiei din Gruia, astfel că toţi cei implicaţi la CFR aşteaptă cu nerăbdare finalul lunii mai, când este programată ultima etapă.

Până atunci, clujenii trebuie să treacă de FCM Târgu-Mureş, în meciul programat vineri la ora 20:30, după care şi de Gaz Metan Mediaş, săptămâna viitoare, iar apoi să spere că liderul Dinamo Bucureşti se va împiedica măcar la Târgu-Jiu, iar clujenii să treacă pe primul loc. „Ultimele meciuri din Antalya le-am câştigat şi cred că suntem pe drumul cel bun. Suntem destul de aproape de Dinamo şi, după câteva etape, sperăm să-i şi întrecem. Oricum, returul va fi foarte greu pentru că vom juca miercuri-duminică, ca în cupele europene, mai ales şi din cauza acestei amânări. În general, cred că şanse la titlu au primele şase clasate şi cine va rezista mai bine ritmului, acela va câştiga la final”, a declarat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

„U” Cluj şi Europa

Nu neapărat la titlu, dar pentru un loc de cupă europeană se bate cu şanse mari şi rivala locală a feroviarilor, Universitatea Cluj. Formaţia patronată de către Florian Walter are un debut de foc în acest an, cu primele două meciuri împotriva a două formaţii candidate la titlu, Rapid şi Steaua Bucureşti, iar zero puncte din şase posibile ar putea-o împinge-o pe „U” chiar şi dincolo de locul 10. În aceste condiţii, zvonurile că Florian Walter ar lăsa Clujul pentru Ploieşti la vară ar prinde şi mai mult contur, însă clujenii stau mai mult decât liniştiţi în această privinţă şi sunt optimişti că vor prinde un loc de cupă europeană. „Noi nu ştim nimic de intenţia domnului Walter de a pleca, ştim doar că este alături de noi, iar rezultatele noastre cu siguranţă l-ar face să aibă o părere mai bună despre noi. Deocamdată avem jocul cu Rapid şi mergem la Bucureşti pentru a lua punct sau puncte, după care ne gândim şi la Steaua”, a spus fundaşul „studenţilor”, Octavian Abrudan. Una dintre formaţiile care speră să salveze sezonul cu ajutorul returului este Gaz Metan Mediaş, surpriza neplăcută a Ligii I până acum. Echipa lui Cristi Pustai a început vara lui 2011 cu meciuri în cupele europene şi a fost la un singur gol chiar de o calificare în grupele Europa League. Sibienii au încheiat anul în campionat abia pe poziţia a 11-a, un loc mult sub pretenţiile lor şi vor debuta în acest an pe Naţional Arena, sâmbătă, contra lui Dinamo Bucureşti.

Vor salvarea

Voinţa Sibiu, cea mai surprinzătoare nou-promovată, a terminat anul pe prima poziţie deasupra liniei retrogradării, iar elevii lui Alexandru Pelici vor să încheie şi sezonul cel puţin pe aceeaşi poziţie. Ardelenii au terminat seria meciurilor cu Steaua şi par a avea un început de an din care ar putea scoate şase puncte. De asemenea, sibienii trebuie să şteargă prin rezultate imaginea negativă căpătată în această iarnă prin divorţul public anunţat de portarul Remus Dănălache.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

400 de dosare de daună au fost avizate, în urma inundațiilor din Moldova și Dobrogea

64% dintre aceste dosare de daună sunt pentru județul Galați Peste 82% dintre aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe. Diferența o...

Leonard Doroftei şi soția lui au decis să participe la emisiunea Power Couple

Leonard Doroftei, fostul mare campion la box, și soția sa, Monica, au făcut un anunț surprinzător: vor participa împreună la emisiunea „Power Couple”, difuzată...

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei, miercuri, a declarat un oficial chinez, acesta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă