20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRăpire ca-n filme în comunitatea turcă din Galaţi

Răpire ca-n filme în comunitatea turcă din Galaţi

Importante efective de poliţişti au efectuat mai multe descinderi şi percheziţii imobiliare în mai multe locaţii din Galaţi, Bucureşti şi la Drajna, judeţul Ilfov, într-un caz de răpire, şantaj şi înşelăciune. Atât cei doi acuzaţi din acest caz, cât şi victima lor sunt oameni de afaceri cu cetăţenie turcă.

Ahmet şi Osman Hos, doi oameni de afaceri care îşi înfiinţaseră o firmă şi intenţionau să construiască două blocuri cu 10 etaje la Galaţi, proiectul „Bey City”, au fost reţinuţi pentru cercetări la sediul IPJ Galaţi, după ce au răpit un conaţional şi, sub ameninţarea că îl vor ucide, au încasat de la soţia acestuia suma de 50.000 de euro. Cazul este anchetat de poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGP şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Au fost efectuate trei percheziţii la locuinţele celor doi turci şi la sediul societăţii de construcţii administrată de aceştia, la operaţiuni participând, pe lângă poliţiştii de la „Investigaţii Criminale”, poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a IGP, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi echipe de „mascaţi”.

Anchetatorii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un pistol cu glonţ, 18 cartuşe, două aparate cu electroşocuri şi un baston metalic telescopic. În urmă cu o lună şi jumătate, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Galaţi mai efectuaseră o percheziţie la un fost sediu al societăţii comerciale a celor doi turci şi atunci au găsit, disimulate în tavanul fals din rigips, 5 cutii care conţineau 151 de cartuşe cu glonţ. Ahmet şi Osman Hos erau parteneri de afaceri cu victima şi din cauza unor neînţelegeri, în urmă cu doi ani au hotărât să treacă la măsuri dure: „În fapt, cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că, la data de 21 februarie 2011, sub ameninţarea unui pistol, au imobilizat un cetăţean turc, pe care l-au transportat în subsolul unui imobil, unde l-au ţinut legat, încercând să afle informaţii cu privire la situaţia financiară a cetăţenilor turci ce derulează afaceri pe raza judeţului Galaţi. De asemenea, i-ar fi imputat victimei că ar fi încălcat o convenţie, nemailuând marfă de la o societate unde suspecţii erau asociaţi. Totodată, aceştia sunt suspectaţi că l-ar fi ameninţat cu moartea prin împuşcare, arătându-i pistolul şi gloanţele pe care le aveau asupra lor, solicitându-i suma de 50.000 de euro, contravaloarea răscumpărării”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

Au încasat o recompensă de 50.000 de euro

A doua zi, pe 22 februarie 2011, cei doi i-au pus pistolul la tâmplă bărbatului răpit şi, sub ameninţarea că îi vor zbura creierii, l-au obligat să îi telefoneze soţiei şi să o convingă să le plătească o răscumpărare de 50.000 de euro. Femeia s-a conformat instrucţiunilor, a scos banii din bancă şi a pus pachetul cu bani în locul indicat de răpitori printr-un SMS, la o staţie de autobuz dezafectată de la marginea Brăilei. După ce au luat pachetul cu bani, răpitorii au plecat cu victima lor către Bucureşti. Pe drum, bărbatul a profitat de un moment de neatenţie al răpitorilor, a forţat portiera autoturismului în care era sechestrat şi a reuşit să fugă, urcându-se într-un mijloc de transport în comun, reuşind ca astfel să scape de răpitori. Cei doi suspecţi au fost aduşi pentru audieri, la sediul IPJ Galaţi.

Au înşelat şase firme cu un milion de lei

Cei doi turci mai sunt suspectaţi şi de comiterea altei infracţiuni penale. Pe parcursul anului 2009, în calitate de administratori, societăţii comerciale la care erau asociaţi, au achiziţionat produse chimice, materiale de construcţie şi tichete de masă, de la şase societăţi comerciale din Bucureşti, Galaţi şi Neamţ, pentru care au emis 11 file cec în valoare de 1.057.565 lei, fără a avea disponibil în cont. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şantaj şi înşelăciune, urmând ca procurorul să dispună cu privire la starea lor de libertate.

 

Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă