23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialProtest fatal la echipa de rugby „U" Cluj

Protest fatal la echipa de rugby „U” Cluj

Jucătorii formaţiei clujene au refuzat să se prezinte la meciul din play-out cu CSM Bucureşti şi au retrogradat în a doua ligă.

 

Echipa de rugby Universitatea Cluj trebuia să joace ieri meciul de menţinere în Superliga Naţională contra celor de la CSM Bucureşti, în deplasare, însă jucătorii ardeleni au refuzat să facă deplasarea în Capitală.

În aceste condiţii, victoria va fi dată la „masa verde” bucureştenilor, scor 5-0, astfel că Universitatea Cluj a retrogradat în Divizia Naţională. Problema cea mai mare nu ar fi retrogradarea în sine, pentru că oricum clujenii aveau şansa a doua în partida contra CSM-ului, ci modul în care aceasta a survenit.

Lotul „studenţilor” a fost decimat de accidentări, astfel că oficialii echipei au cerut la federaţie amânarea partidei. Cei de la CSM Bucureşti nu au fost de acord, astfel că meciul trebuia să aibă loc ieri, de la ora 11:00.

În acelaşi timp, însă, după o şedinţă în care au discutat prezenţa la partidă, rugbyştii clujeni şi-au adus aminte şi că sunt neplătiţi de câteva luni, astfel că principalul motiv pentru care nu au mai plecat la Bucureşti a devenit întârzierile financiare.

Imagine pătată

„La echipă au fost multe probleme medicale, nu mai puţin de opt sportivi au fost accidentaţi şi cred că ăsta a fost, totuşi, motivul pentru care echipa nu s-a mai prezentat la meci. Există şi probleme financiare cu plata restanţelor salariale, dar cred că, dacă era tot lotul valid, se făcea deplasarea. Au fost câţiva sportivi care nu au mai vrut să meargă doar din cauza banilor, iar cei accidentaţi au fost solidari cu ei şi a fost luată această decizie. Oricum, şansele erau mici de salvare şi dacă se juca acest meci, pentru că CSM-ul ne-a bătut şi la Cluj în campionat”, a declarat directorul executiv al clubului sportiv Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu.

La echipa clujeană urmează, astăzi, o şedinţă a biroului secţiei, care va decide viitorul rugby-ului clujean.

Foarte probabil va urma şi o penalizare financiară din partea Federaţiei Române de specialitate, iar imaginea întregului club sportiv va avea serios de suferit.

„A fost decizia lor, dar eu cred că trebuiau să se prezinte la acest meci, mai ales că clubul Universitatea nu avea nici o datorie faţă de ei. Cu indemnizaţiile sau premierile erau la zi, pentru că salariile nu le plăteşte clubul, ci vin din diferite sponsorizări. Dacă ar fi câştigat anul acesta trei meciuri, cu siguranţă aveau salariile la zi, dar au câştigat un singur meci în tot campionatul. Anul trecut au avut şapte victorii, iar acest lucru s-a văzut pe plan financiar. Din păcate, imaginea noastră va avea de suferit în mod nemeritat, pentru că nu aveam nici o datorie la echipa de rugby”, a mai spus Ovidiu Vasu, care i-a pus la colţ pe jucători şi pentru că, spune el, la alte secţii există datorii mai mari decât la rugby, dar acolo sportivii sunt înţelegători că există un context economic financiar defavorabil sportului.

Probleme cu sponsorul?

O problemă mult mai gravă, însă, ar putea fi faptul că sponsorul Prodvinalco s-ar putea să nu mai prelungească contractul. Compania producătoare de băuturi alcoolice a virat până acum suma de 70.000 de lei şi urma să mai aloce încă 30.000 în caz că echipa ar fi rămas în prima ligă.

„Cei de la Prodvinalco ne-au asigurat mai demult că vor rămâne alături de noi şi în 2012, însă acum să vedem dacă mai vor să prelungească contractul”, a mai spus Ovidiu Vasu. Universitatea Cluj a avut un sezon de coşmar în Superliga Naţională.

Elevii pregătiţi de către antrenorul-jucător Bogdan Voicu au câştigat un singur meci din 14, 38-5, în deplasare, cu CSU Arad.

Chiar dacă returul de la Cluj a fost câştigat tot de către „studenţi”, aceştia l-au pierdut mai apoi la „masa verde” pentru că au uitat să-l filmeze, o cerinţă obligatorie a federaţiei.

Printre înfrângerile din acest sezon se numără un 7-66 contra campioanei Ştiinţa Baia Mare, dar şi un 6-80 contra vicecampioanei Steaua Bucureşti, de altfel formaţiile care vor disputa finala campionatului şi în acest sezon. 

 

Desfiinţarea, exclusă

În ciuda problemelor financiare, secţia de rugby a Universităţii Cluj nu se va desfiinţa, chiar dacă actualii jucători vor decide să părăsească echipa. Cu sau fără sponsor, rugby-ul clujean va merge mai departe prin jucătorii tineri şi conducerea clubului va încerca construcţia unei noi echipe. „Vom apela la jucătorii tineri şi îi vom roda în a doua ligă. Practic, putem spune că va fi un nou început pentru noi”, a declarat directorul executiv al clubului sportiv Universitatea, Ovidiu Vasu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dezvăluire șocantă făcută de actrița Tily Niculae, actrița din „La Bloc”

Tily Niculae, cunoscută pentru rolul ei din serialul „La Bloc”, a făcut o dezvăluire tulburătoare, relatând că fiica ei a suferit un accident vascular...

România, printre ultimele în UE la colectarea deșeurilor electronice: doar 31,7% reciclate în 2021, față de ținta de 65%

România s-a clasat în 2021 printre ultimele țări din UE în ceea ce privește colectarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), cu un...

Rusia ar sprijini includerea Pakistanului în BRICS, afirmă vicepremierul rus

Viceprim-ministrul rus Alexei Overchuk a declarat că Moscova ar susține includerea Pakistanului în BRICS, scrie Reuters. Rusia ar sprijini includerea Pakistanului în BRICS „Am sprijini acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă