14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProfesorii asteapta restantele neplatite din perioada 2001-2004

Profesorii asteapta restantele neplatite din perioada 2001-2004

SIBIU. Majorarile la salarii promise profesorilor in urma grevei din toamna anului trecut nu au fost platite inca la nivelul judetului Sibiu, fapt ce a adus nemultumirea cadrelor didactice. Acestea sustin ca nu au primit nici macar un leu din sumele majorate promise de ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, si se gandesc deja la diverse forme de protest.
Potrivit liderului Sindicatului din Invatamantul Preunivesitar (SIP) din judet, Teodor Fartonea, in discutie sunt diferentele restante alocate salariilor aferente lunilor octombrie 2001 – septembrie 2004. Aceste sume urmau sa intre la plata, sustin cadrele didactice, odata cu plata aferenta drepturilor banesti pentru luna februarie 2006.
Cum acest lucru nu s-a intamplat, dascalii se gandesc ca pot pierde acesti bani.
Mai mult, sindicalistii sustin ca din moment ce reprezentantii MEDC sustin ca banii au ajuns la dispozitia administratiilor locale din teritoriu, blocajul in ceea ce priveste plata acestor sume restante a aparut fie la nivelul primariilor, fie la nivelul unitatilor scolare. Pe de alta parte, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au sesizat conducerile unitatilor de invatamant sa urgenteze activitatea de calculare a acestor restante salariale, dar sindicatele sustin ca aceasta situatie este doar un impediment nedorit si ca se asteptau ca ISJ sa colaboreze cu scolile pentru definitivarea mai rapida a acestor calcule.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă