20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimaria Satu Mare va cumpara autobuze fabricate la Arad

Primaria Satu Mare va cumpara autobuze fabricate la Arad

Primaria municipiului Satu Mare va achizitiona de la SC „Astra BUS” Arad zece autobuze noi pentru a innoi parcul auto al firmei „Transurban”.
Firma aradeana a castigat licitatia organizata de Primarie, iar contractul dintre cele doua parti va fi semnat in perioada urmatoare.
Pentru aceasta licitatie au cumparat caietul de sarcini 14 firme, dar la licitatie s-au prezentat doar patru, dintre care doua din Bucuresti, una din Arad si una din judetul Ilfov, care depus oferte cu valori cuprinse intre 1,5 si 2,2 milioane de euro. Desi nu a fost cea mai buna din punct de vedere financiar, oferta celor de la „Astra Bus” a fost considerata cea mai buna, din punct de vedere tehnic, firma aradeana urmand sa livreze autobuze „Iris Bus”.
Din cauza costurilor foarte ridicate, un autobuz nou fiind estimat la 100.000-200.000 de euro, cumpararea celor zece mijloace de transport in comun se va face in leasing.
Dupa intocmirea contractului cu SC „Astra Bus”, Primaria Satu Mare va achita un avans de pana la 30 la suta, diferenta urmand sa fie platita in urmatorii trei ani.
In prezent, SC „Transurban” dispune de 40 de autobuze dintre care 80 la suta sunt mai vechi de 30 de ani, prezentand un pericol pentru calatori.

Cele mai citite

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...
Ultima oră
Pe aceeași temă