16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimar din Hunedoara, acuzat ca a batut un batran

Primar din Hunedoara, acuzat ca a batut un batran

Un barbat in varsta de 60 de ani, din satul Tarnavita, sustine ca a fost batut cu pumnii de catre primarul comunei Branisca, Teodor Lazar. Miron Josan povesteste ca nu este prima oara cand primarul il agreseaza, insa numai acum si-a facut curaj sa anunte oamenii legii, de teama ca va avea represalii mult mai grave din partea edilului.

„M-a luat de gat”

„Miercuri, la pranz, primarul Teodor Lazar a intrat intr-un bar din Branisca, a venit direct la mine si m-a luat de gat. Mi-a dat doi pumni si m-a tarat cu forta afara. Nu am vrut sa intru in masina lui, insa m-a obligat. M-a dus la primarie, unde m-a lovit din nou. A dat si in casiera”, declara Miron Josan. Barbatul a spus ca nemultumirea primarului a pornit de la faptul ca el a incasat banii de ajutor social fara sa presteze noua zile de munca in folosul comunitatii. „Sotia mea este cea care efectueaza zilele de munca. Ea e mai tanara cu 10 ani, si mai in putere. Eu ma duc la oameni la coasa, sa fac un ban, ca vine iarna si ne trebuie lemne”, a afirmat barbatul agresat. Sotia acestuia, Ana Josan, sustine ca ea a incasat ajutorul social de la primarie si a promis ca, incepand de vineri, va merge la munca, pentru a recupera zilele nelucrate. „Majoritatea oamenilor care iau ajutor social procedeaza astfel: isi lasa zilele de lucru sa se stranga o luna si apoi merg la munca. Am mai facut si eu asta. Oricum, sa stiti ca primarul isi bate joc de oameni: ne injura si ne trateaza ca pe animale. Desi a cumparat utilaje pentru repararea drumurilor, ne pune pe noi sa radem strada cu tarnacopul. Ne spune sa punem mana la treaba, ca de-aia luam banii. Ar putea sa vorbeasca frumos si sa se comporte omeneste. Toti salariatii din primarie se tem de el. A mai batut angajati ai primariei si apoi i-a dat afara. I-a primit inapoi la serviciu, numai dupa ce l-au asigurat ca nu vor sesiza politia. Pe o femeie a vrut sa o calce cu masina. Asa ceva este inacceptabil din partea unui primar. Ne-a zis ca patru ani, cat e primar taie si spanzura in comuna asta”, s-a plans Ana Josan.

„I-am dat picioare in fund!”

Primarul comunei Branisca, Teodor Lazar, sustine ca nu l-a batut pe Miron Josan. „L-am vazut in bar si l-am luat la intrebari, cum era si normal. Incasase ajutorul social, dar nu a efectuat zilele de munca in folosul comunitatii. Asa ca l-am avertizat. El mi-a zis: "nu am luat banii. Ce te intereseaza pe tine?". M-am suparat si l-am prins de umar sa-l duc la primarie pentru a-l confrunta cu casiera. L-am bagat in masina si l-am dus la casierie. S-a dovedit ca banii i-au fost dati sotiei, care efectueaza, de obicei, munca comunitara. Va poate spune si casiera. Am tipat la el, dar nu l-am batut. Recunosc ca l-am batut in urma cu patru luni. De fapt, nu l-am batut, i-am dat cateva picioare in fund. Dar asta nu-i bataie, ca nu l-am lovit cu palma sau cu pumnul. Atunci, m-a enervat tare. L-am prins cu minciuna. A zis ca e la lucru si, de fapt, era la birt. Cand m-a vazut s-a furisat afara din bar si a luat-o spre casa”, a spus primarul. Acesta sustine ca barbatul care il acuza de agresiune a cazut si s-a lovit si acum incearca sa dea vina pe el.

Satenii nu au vazut nimic

Satenii din Branisca sustin ca nu au vazut si nu au auzit ca primarul l-ar fi lovit pe Miron Josan. Cu toate acestea, tinerii care joaca table in barul cu pricina recunosc ca primarul si batranul au fost acolo cu o zi inainte. „A tipat la el, dar nu l-a lovit. Adica eu nu l-am vazut. Ca eram atent in alta parte”, a afirmat unul dintre clientii barului.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă