13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPremiera medicala la Clinica de Radiologie Targu-Mures

Premiera medicala la Clinica de Radiologie Targu-Mures

O femeie bolnava de cancer de col uterin a fost salvata prin folosirea unei tehnici care nu a mai fost utilizata pana acum la nici o clinica de specialitate din Transilvania. Potrivit medicului specialist de la Clinica de Radiologie si Imagistica Medicala din Targu-Mures, Lucian Marginean, recuperarea pacientei a fost posibila doar datorita folosirii radiologiei interventionale.
Concret, este vorba de o femeie de 48 de ani, a carei greutate depaseste 130 de kilograme, care risca sa moara din cauza unei sangerari continue. „Ceea ce am facut eu este o tehnica mai noua, care e apanajul radiologiei interventionale si care consta in embolizarea selectiva a unor artere care sunt raspunzatoare de patologia respectiva. in cazul de fata a fost vorba de embolizarea arterelor uterine”, a declarat doctorul Lucian Marginean.
Doctorul a mai afirmat ca pe parcursul interventiei a existat riscul pierderii pacientei deoarece aceasta pierdea sange continuu, insa in cele din urma situatia a fost controlata cu ajutorul transfuziilor. „Se simte bine. Sangerarea s-a oprit, totul merge bine”, a mai adaugat specialistul.
Potrivit lui Marginean, la Spitalul Universitar din Bucuresti se practica acest tip de interventie de 3-4 ani. Acesta a spus, insa, ca spre deosebire de colegii sai din Capitala, el a fost nevoit sa foloseasca un aparat din 1997. „Cu un aparat mai performant tehnica ar fi mult usurata, am obtine un timp mai scurt de interventie”, a explicat medicul.
Totodata, specialistul din Targu-Mures sustine ca un aparat de generatie mai noua ar oferi o imagine net superioara din punct de vedere calitativ si ar ajuta medicul sa ajunga acolo unde trebuie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă