16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 26 milioane euro pentru drumurile care ies din tara

Peste 26 milioane euro pentru drumurile care ies din tara

Autoritatile din judetul Arad, impreuna cu cele din Ungaria, vor derula un proiect, in perioada 2007-2013, privind reabilitarea drumurilor din zona de frontiera. La initiativa Administratiei Drumurilor Publice din tara vecina, reprezentantii judetului au participat, recent, la o intalnire de lucru privind reabilitarea soselelor in zona de granita.
Intalnirea a fost organizata la Centrul de Inovare din Bekescsaba (Ungaria), in cadrul acesteia fiind prezentate proiectele derulate in parteneriat in cadrul Programului „Phare CBC Romania-Ungaria”, precum si propunerile de proiecte ce vor fi depuse pentru Programul „Phare CBC Ro-Hu 2005”, care a fost lansat in data de 14 august.
Partenerii din tara vecina vor solicita fonduri pentru proiectarea drumului 4444, care leaga localitatile din zona de frontiera Ungaria-Romania. Este vorba de tronsonul care trece prin Pitvaros Ð Mezohegyes Ð Battonya Ð Dombegyhaz Ð Lokoshaza Ð Elek – Gyula si legaturile dintre Elek – Graniceri, Lakashaza – Curtici si Dombegyhaz – Variasu Mic, investitie in oglinda cu proiectul depus de Consiliul Judetean Arad pentru programul CBC 2004 „Reabilitare drumuri transfrontaliere: Variasu Mic – Frontiera Romania-Ungaria si Graniceri – Frontiera Romania Ð Ungaria”.
Conducerea CJ si cea a Administratiei de Drumuri si Poduri a judetului vor solicita fonduri pentru reabilitarea DJ 792 C, tronson cuprins intre DN 79 Ð Curtici, si pentru reabilitarea DJ 709 B, cuprins intre Arad si Curtici, proiecte ce vor fi depuse in cadrul masurii „Imbunatatirea infrastructurii transfrontaliere de transport”.
„De asemenea, reprezentantii judetului au prezentat proiectul strategic pentru Programul „Interreg IIIA 2007Ð2013: Reabilitarea drumurilor in zona de frontiera Romania-Ungaria”, cu traseul: Parcul Industrial „Triplex Confinium” – Beba Veche – Sannicolaul Mare – Periam (judetul Timis) – pod peste Mures – Semlac – centura Sud Oras Pecica Ð Turnu – Sanmartin Ð Socodor – Graniceri – Siclau – Pilu si legatura Dorobanti – Zona Libera Curtici – frontiera Ungaria, cu o lungime de 110 km si o valoare de 26,5 milioane euro aferente judetului Arad”, a declarat directorul Agentiei de Dezvoltare din Arad, Lucia Chisbora.

Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Ucraina participă la un exercițiu NATO pentru testarea sistemelor anti-drone

NATO a încheiat săptămâna aceasta un exercițiu anti-drone major, la care Ucraina a participat pentru prima dată, alianța occidentală încercând să tragă urgent învățăminte...
Ultima oră
Pe aceeași temă