Parcul va avea 2,4 hectare, iar valoarea investitiei este de 1,7 milioane lei.
Oradenii se vor putea bucura peste cateva zile de parcul acva-dendrologic din Cetatea Medievala. Lucrarile la parc au demarat in 16 septembrie 2008 si trebuiau finalizate in 16 decembrie 2008. Termenul de executie de 90 de zile nu a putut fi respectat din cauza vremii nefavorabile. Cele doua firme asociate in amenajarea noului Parc Dendrologic, Constructorul Salard si Gardener SRL Osorhei au mai primit un termen pentru predarea lucrarilor finele lui martie, care nu a putut fi respectat. Parcul, proiectat de Pro-Arh SRL, este aproape gata de inaugurare.
Noul punct de atractie se intinde pe o suprafata de 24.089 metri patrati si a fost finantat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, printr-un program national de imbunatatire a calitatii mediului, prin realizarea de spatii verzi. Valoarea totala a proiectului s-a ridicat la peste 1,7 milioane de lei. Noul loc de agrement are mai multe puncte de atractie: bazin decorativ, un alpinariu, zona de arboret si un lac cu peste 100 de specii de nuferi prevazut cu ponton, in zona Bastionului Aurit. Parcul este dotat si cu zece platforme circulare, cu alei din piatra cubica si scoarta de copac, 43 de bancute, 63 de stalpi de iluminat, tasnitoare, cosuri de gunoi etc. Vizitatorii vor fi instiintati prin panouri informative despre istoricul Cetatii Oradea si despre speciile de plante si arbusti etc.
"La amenajarea acestui parc dendrologic s-au utilizat materiale ecologice asemanatoare cu zidurile medievale ale Cetatii. Parcul va fi un instrument bun si pentru elevi. Ii va inspira la orele de istorie, botanica etc. Dupa ce vom pune in functiune pompa de filtrare a apei din lac si corpurile de iluminat, vom inaugura Parcul Dendrologic", a declarat Carmen Anemarie Albulescu, din cadrul Administratiei Imobiliare Oradea. Cealalta parte a santului Cetatii Oradea urmeaza sa fie amenajata, gratie unui proiect similar depus de municipalitatea oradeana la Bucuresti. si in acest proiect este prevazut un alpinariu, un lac si alei.