Concert vocal in prima auditie la Filarmonica Sibiu
Un concert vocal simfonic cu un program special va avea loc joi, de la ora 19.00, in Sala „Thalia” din Sibiu, cu participarea orchestrei simfonice din oras si a unui grup de selecti solisti si instrumentisti romani. In prima auditie absoluta este programat oratoriul „Octoihul de la Sibiu”, o creatie muzicala a compozitorului Gheorghe Soima. Cunoscut teolog la Sibiu, acesta a decedat in 1985, dar a lasat in urma sa o vasta opera literar-teologica si numeroase compozitii muzicale cu un caracter crestin.
Orchestra Filarmonicii sibiene, dirijata de maestrul Florentin Mihaescu, va interpreta, de asemenea, si Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra in Sol major, op. 58, al lui Beethoven. Solistii serii sunt soprana Irina Sandulescu, mezzo-soprana Maria Pop, tenorul Zsolt Szylagyi, bass-ul Gheorghe Rosu si pianistul Horia Haplea.
Concertul deschide seria evenimentelor muzicale dedicate la Filarmonica apropiatelor sarbatori de iarna crestine.
20 de pictori medieseni
La muzeul municipal din Medias (judetul Sibiu) mai poate fi vizitata in aceste zile expozitia colectiva de pictura intitulata „20 de pictori medieseni contemporani”. Asa cum indica si titlul, expozitia reuneste intr-o expozitie speciala lucrarile a 20 dintre cei mai cunoscuti artisti plastici locali. Intre acestia ii pu-tem aminti pe Horia Lup Victor Caba, Marius Cioban, Ildiko Monea, Hans Hermann Mader, Franz Wendler, Romelia Blotor, Ioan Sarlea sau Viorel Pustianu.
„Liedurile chinezesti” inregistrate pe CD
Cei 84 de instrumentisti ai Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu lucreaza, in aceste zile, la Sala „Thalia”, pentru inregistrarea pe compact disc (CD) a celor mai cunoscute creatii muzicale ale compozitorului roman de origine germana Paul Richter. Compozitorul s-a nascut si a trait la Brasov, iar in acest an s-au implinit 131 de ani de la nasterea sa.
CD-ul cuprinde „Liedurile chinezesti” si „Fantezia romana nr. 2”, lucrarile originale pentru vocal, pian si orchestra ale compozitorului si este primul material audio de larga diseminare la care orchestra simfonica de la Sibiu colaboreaza in ultimii ani. La inregistrarea materialelor audio si la editarea CD-ului colaboreaza si Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), ai carei tehnicieni supervizeaza inregistrarile de la Sibiu.