Spitalul Regional Targu-Mures provoaca in continuare controverse. Astfel, sambata, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu si consilierul sau pe probleme de investitii au declarat ca in acest an va incepe constructia spitalulu regional dupa ce, in luna aprilie vor deschide ofertele la licitatia pentru proiectarea, executia si dotarea spitalului. "Legal, terenul stim al cui este (momentan terenul este in proprietatea CJ Mures, insa titlul este contestat de Primaria Targu-Mures in instanta – n.r.). Constructia va incepe in acest an", a spus Victor Mora sustinut de Eugen Nicolaescu. "Nu cred c-ar fi cineva inconstient sa nu dea avizele necesare. Ar fi o mare prostie si o mare sansa irosita pentru Targu-Mures", a declarat la randul sau Nicolaescu.
In replica, primarul Targu-Muresului, Dorin Florea, a declarat ca nu renunta la procesul pentru terenul orasului si ca la Primarie nu s-a depus nici o documentatie pentru constructia spitalului regional. "Pe raza municipiului, noi dam autorizatii. Ar fi trebuit sa depuna certificat de urbanism, pentru ca pana la obtinerea autorizatiilor e treaba lunga. Nu s-a depus nimic. Daca se apuca sa construiasca, construiesc ilegal", a declarat primarul, care sustine ca toata tevatura pe tema spitalului regional si a spitalelor care urmeaza sa se construiasca in judetul Mures are iz electoral.
Nici proiectul spitalului regional de urgenta din Cluj nu este ferit de controverse. Initial, acest spital ar fi trebuit sa fie construit pe un teren situat intre localitatile Cluj-Napoca si Floresti. Din pricina disputelor legate de statutul juridic al terenului, conducerea Consiliului Judetean a decis stramutarea proiectului in comuna Apahida, in partea opusa a orasului. In total, in Romania, ar urma sa fie construite opt spitale regionale de urgenta.