17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialMinciuna si inselatorie in spatele unei agentii de fotomodele

Minciuna si inselatorie in spatele unei agentii de fotomodele

Mai multe fotomodele din municipiul Deva o acuza pe patroana agentiei pentru care lucreaza ca le-a trimis in Turcia sa munceasca in baruri de noapte ca dame de companie. Fetele sustin ca la plecarea din tara femeia le spunea acestora si parintilor ca vor participa la prezentari de moda. Odata ajunse la destinatie insa, tinerele erau obligate sa piarda noptile in compania clientilor unor cluburi de noapte, sa consume bauturi alcoolice si erau tinute cu forta in local.

Agentia „Galaxy Models” din Deva este patronata de Roxana Chisota, membra in conducerea organizatiei de tineret a PNL Deva. Cateva fete, cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, o acuza pe aceasta ca le-a trimis sa munceasca in baruri de noapte din Turcia, mintindu-le ca vor merge in strainatate pentru prezentari de moda.
Una dintre tinere a acceptat sa povesteasca aventura traita la Izmir, cu toate ca a primit amenintari de la diverse persoane din anturajul Roxanei Chisota.

Animatoare in night club

Grupul de sase fete a plecat din tara spre Ismir (Turcia) la inceputul lunii iunie a acestui an. Tinerele aveau contract de impresariat cu Agentia „Galaxy Models”, iar la inceputul lunii iunie au fost recrutate pentru o prezentare de moda in localitatea turceasca.
„Am venit la agentie si Dan, organizatorul prezentarii de moda din Turcia, ne-a spus ca avem doua alternative: putem semna contractul la plecarea din tara sau cand vom ajunge in strainatate. In cazul in care nu ne convine ceva, sa ne putem intoarce acasa, sa nu fim obligate sa stam o luna jumate. Am plecat din tara. Dan ne-a mai spus ca mergem ca modele intr-un restaurant si vom avea prezentari. Cand am ajuns acolo, insa, surpriza. In locul restaurantului era un night-club, „Saianora”. Am fost cazate la hotelul clubului, unde locuiau doar angajatii. Aveam program de la ora 23.00 si pana dimineata. Desi ni s-a spus ca vom prezenta haine de firma, ne-au imbracat cu fustite foarte scurte si ne-au trimis pe scena. Practic, intram pe scena, dansam cateva minute dupa care trebuia sa stam cu clientii clubului si sa facem consumatie. In functie de cat se consuma la masa noi aveam un procent. Eram pur si simplu dame de companie. In plus, nu aveam voie sa parasim restaurantul. A doua seara i-am spus lui Dan ca nu mai vrem sa stam. A incercat sa ne convinga sa ramanem, insa nu am mai vrut sub nici un chip sa ramanem. Ne-a mai spus ca nu putem pleca pentru ca trebuie sa platim biletele de avion, iar el nu poate sa ne plateasca pentru ca nu a avut nici un beneficiu de pe urma noastra. Ce beneficiu trebuia oare sa aiba? Am reusit totusi sa ma intorc in tara impreuna cu o colega”, a povestit una dintre tinere, Anda.

Mintite si abandonate

Directorul agentiei de manechine si fotomodele, Roxana Chisota, a declarat, insa, ca misiunea ei se limiteaza doar la a intermedia aceste contracte. In opinia patroanei, ea nu este raspunzatoare pentru ce se intampla cu tinerele odata ajunse pe mana beneficiarilor. „Fetele nu sunt obligate sa fie dame de companie. E firesc, insa, ca dupa o prezentare de moda, manechinele sa fie invitate la masa. Nu le obliga nimeni sa se duca. Referitor le ceea ce spun fetele ca s-a intamplat in Turcia nu am cunostinta de asa ceva. Fetele lucreaza cu Agentia „Galaxy Models” in baza unui contract de impresariat, iar firmele care le solicita raspund pentru modul in care le trateaza”, a mai spus Roxana Chisota. Ea nu a putut, insa, preciza de ce fetele nu au fost informate ca vor lucra intr-un bar de noapte inca de la plecarea din tara.

Activitate suspecta

Pentru a primi dreptul de a lucra in folosul agentiei de fotomodele tinerele trebuie sa participe la un curs organizat tot de Roxana Chisota, cu durata de trei luni. Fetele scot din buzunar 2.250.000 de lei vechi pentru aceste cursuri, unde invata mers scenic, fac sedinte foto si deprind alte abilitati, nefolositoare, insa, pentru activitatea de impartit fluturasi sau dama de companie.
Agentia condusa de membra PNL a inceput sa desfasoare o activitate intensa cu aproximativ trei ani in urma, cand prezentarile si concursurile de frumusete erau organizate in barul „Hexagon”, proprietate a celebrilor interlopi arestati, „Spuma” si „Bibanu”. Surse din Politie sustin ca tinerele care au incheiat contracte cu agentia de fotomodele din Deva au fost trimise de Roxana Chisota la clubul „Cotton” din Sibiu tot ca dame de companie, dar ulterior cateva dintre ele au practicat si prostitutia.
Tinerele au fost prinse de politisti, dar ulterior au negat ca fac parte din agentia condusa de Roxana Chisota. De asemenea, agentia „Galaxy Models” a intrat in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca pentru ca foloseste, in actiuni publicitare, tinere manechine, pe care le plateste la negru.

Cele mai citite

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă