16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMilioane de euro amendă pentru autostrada Nădlac-Sibiu?

Milioane de euro amendă pentru autostrada Nădlac-Sibiu?

Dacă e week-end, e autostrada Nădlac-Sibiu. Cam aşa au stat planurile ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, la aproape fiecare sfârşit de săptămână din luna martie. Demnitarul a vizitat, sâmbătă, din nou şantierul viitoarei autostrăzi între Nădlac şi Sibiu pentru a treia oară în ultimele patru week-end-uri, doar că de această dată nu a anunţat pe nimeni. Astfel, ministrul a aterizat la Sibiu, de unde a plecat pe cele patru tronsoane pe care a fost şi data trecută, două între Orăştie şi Sibiu şi câte unul între Lugoj şi Deva, respectiv Nădlac şi Arad.

Amenzi de 1,5 milioane de euro

Cum mulţi dintre constructori habar nu aveau de sosirea lui Nazare, acesta a găsit numeroase nereguli şi a ameninţat cu amenzi de până la 1,5 milioane de euro pentru fiecare tronson în parte. Totuşi, potrivit contractului, firmele constructoare au posibilitatea de a recupera pe parcurs întârzierile semnalate de către ministrul Transporturilor, astfel că ar putea scăpa doar cu ameninţări dacă totul va fi gata în termenele finale stabilite prin contract. În caz de întârziere, amenzile vor rămâne valabile pentru consorţiul Astaldi-Euroconstruct Trading 98-Astalrom, care ar trebui să scoată din conturi milioane bune de euro. Autostrada Nădlac-Sibiu ar trebui dată în folosinţă în luna aprilie a anului viitor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă