» Sute de bolnavi sunt internati in fiecare zi in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Meniul oferit acestora costa numai sapte lei si cuprinde produse precum eugenia.
Bolnavii internati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta sunt serviti cu trei mese pe zi, in valoare de sapte lei. Micul dejun cuprinde, de obicei, ceai, cascaval si margarina, La pranz se serveste ciorba si felul doi, care cuprinde in majoritatea cazurilor si carne, iar seara este oferit si un desert, care in unele zile este reprezentat de traditionala eugenie. Toata mancarea, in afara de cea preambalata, este gatita in bucataria unitatii, o bucatarie veche, cu utilitati pe masura. Sunt totusi anumite preparate care nu pot fi gatite din cauza dotarii insuficiente. Mancarea este servita… ca la spital, din oale mari, de plastic. Vesela in care sunt nevoiti sa manance bolnavii este curata, dar foarte veche. Bolnavii spun ca mancarea din spital nu este in nici un caz ca cea de acasa, dar nici nu au mari pretentii. Toti spera sa scape cat mai repede din saloanele in care sunt internati pentru a ajunge sa-si gateasca in propria casa.
si doctorii mananca tot la spital. Meniul lor este mai bogat ca al pacientilor. O comparatie intre cele doua meniuri scoate la iveala ca doctorii mananca in plus branza de vaci si margarina la micul dejun, snitel de pui si cartofi prajiti la pranz si o friptura de pui seara. si doctorii servesc la cina cate o eugenie.