22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMajorările salariale, atacate în instanţă

Majorările salariale, atacate în instanţă

Prefectul de Sibiu a dat în judecată consiliile locale care au crescut salariile.

Prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea, a dat în judecată consiliile locale ale celor două municipii din judeţ, Sibiu şi Mediaş, pentru creşterile salariale adoptate în ultimele şedinţe de Consiliu Local. Cele două primării au venit cu hotărâri de consiliu care acordau suplimente salariale angajaţilor cu venituri diminuate în urma intrării în vigoare a Legii unice a salarizării.

„Prefectul Constantin Trihenea a înaintat Tribunalului Sibiu, Secţia Comercială şi Contencios Administrativ, două cereri de chemare în judecată a Consiliului Local al Municipiului Mediaş şi a Consiliului Local al Municipiului Sibiu. În ambele cazuri se cere instanţei anularea hotărârilor (79/2010, respectiv 196/2010) celor două consilii locale privind acordarea de suplimente salariale funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum şi celor din instituţiile şi serviciile publice de sub autoritatea consiliilor locale. În cazul HCL Mediaş, suplimentele ar fi fost date înce-pând cu 1 martie 2010, iar în cazul HCL Sibiu, cu 1 iunie 2010″, spun reprezentanţii Prefecturii.

La Sibiu, proiectul a fost înaintat la propunerea sindicatelor care reprezintă angajaţii primăriei. Consilierii locali PDL s-au opus proiectului însă majoritatea a decis ca acesta să intre în vigoare. În urma acestei hotărâri, angajaţii din primărie ar putea primi sporuri între 4 şi 1.435 de lei. Secretarul primăriei va primi cel mai consistent supliment, de 1.435 de lei pe lună. Şi consiliile locale din Şelimbăr, Orlat şi Blăjel au decis să vină cu hotărâri asemănătoare.  

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă