16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMafia cerealelor, amendata de Garda Financiara Constanta

Mafia cerealelor, amendata de Garda Financiara Constanta

Comisarii Garzii Financiare au descoperit trei societati comerciale care au realizat tranzactii comerciale fara sa le inregistreze in contabilitate. Prejudiciul creat bugetului de stat se ridica la 4,7 milioane lei. Prima societate verificata a fost SC Dialta Company SRL, cu sediul in localitatea Ovidiu, care a comercializat catre o societate din judetul Tulcea cereale (rapita, orz, grau) in valoare totala de 4.168.400 lei. Intrucat societatea nu functioneaza la sediul social declarat, avand intocmita in acest sens o sesizare penala in septembrie 2008, neexistand posibilitatea verificarii inregistrarii operatiunilor in evidenta financiar-contabila, s-a prezumat ca prejudiciul produs bugetului de stat este in suma totala de 1.226.000 lei.

 

Controalele au continuat la SC Bijenkorf SRL, cu sediul in localitatea Poarta Alba, care a comercializat rapita, orz, grau si floarea-soarelui in valoare de 5.809.870 lei catre aceeasi societate din judetul Tulcea. Prejudiciul este estimat la 1.708.786 lei. Dua aceeasi metoda a actionat si administratorul SC Dicris Silvo SRL, cu sediul social in Medgidia. Societatea a comercializat orz si rapita (achizitionate pe baza borderourilor de achizitie). Comisarii Garzii Financiare au descoperit ca persoanele inscrise in aceste borderouri sunt fictive sau nu detin terenuri in proprietate ori arenda. Pentru ca nu functioneaza la sediul social declarat, evidenta financiar-contabila nu poate fi verificata. Prejudiciul prezumat este de 1.773.264 lei. Pentru toate cele trei societati s-au intocmit sesizari penale.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă