16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIrlandezul Peter Hurley promovează tradiţiile româneşti

Irlandezul Peter Hurley promovează tradiţiile româneşti

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj va găzdui azi o conferinţă de excepţie, susţinută de organizatorul festivalului ”Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, irlandezul Peter Hurley, cel care a reinventat modul în care este promovat Maramureşul şi care a abandonat o carieră în publicitate în Occident pentru a se stabili în România.

Conferinţa este organizată în parteneriat cu Asociaţia Maramureşenilor din Cluj-Napoca şi cu Asociaţia Interculturală de Tradiţii şi va începe de la ora 15.00. Peter Hurley s-a stabilit în România acum 20 de ani, iar din anul 2003, el locuieşte în Maramureş.

Graţie eforturilor sale, Cimitirul Vesel din Săpânţa a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România. Peter Hurley a scris cartea ”Drumul Crucilor”, iar în anul 2012 a realizat un tur de forţă fără precedent. În data de 25 noiembrie 2012, Peter Hurley a plecat pe jos, de la Săpânţa spre Bucureşti, cale de 650 de kilometri. El a străbătut câte 30 de kilometri pe jos. Nu a plătit hrană şi nici cazare, ci s-a bazat, cu succes pe ospitalitatea românilor. ”Pelerinajul” său a stârnit curiozitatea şi simpatia tuturor celor care au aflat de el.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă