7.4 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialInaugurare la primul campus privat din Cluj

Inaugurare la primul campus privat din Cluj

Printre elevii pe care ii are ISC se numara fiica cea mica a presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, dar si doi dintre copiii directorului Nokia, John Guerry. Practic, statutul international al scolii il dau copiii straini inscrisi aici, care nu prea au altervativa educationala la Cluj. "scoala noastra are programa speciala pentru copii straini, in functie de durata sederii acestora la noi", a explicat Simona Baciu.

» Prima cladire din viitorul campus privat al scolii Internationale Cluj a "inghitit" donatii de doua milioane de euro
» Printre elevii institutiei se numara bursieri din familii cu venituri mici, dar si copii ai liderilor politici locali

Fundatia "Copii Fericiti" a inaugurat ieri, la Cluj-Napoca, noul campus al primei scoli private din oras, scoala Internationala Cluj (ISC). Ridicat pe un teren al Consiliului Local Cluj, concesionat in conditii de organizatie non-profit, institutia va avea in final, pana in anul 2011, pe langa cladirea scolii, data deja in folosinta, mai multe anexe, printre care o piscina acoperita, o sala de sport, un auditorium pentru organizarea de spectacole, precum si un centru de training al cadrelor didactice. "Investitia totala se va ridica la 10 milioane de euro, iar cladirea inaugurata azi a costat circa doua milioane de euro", a declarat presedinta fundatiei, Simona Baciu. Potrivit acesteia, cea mai mare parte din costuri a fost acoperita de donatii in materiale de constructie sau instalatii oferite de companii din regiune.

Scoala are in acest moment peste 250 de elevi, de la nivelul cresei, gradinitei, pana la clasa a opta. Potrivit lui Baciu, circa 30% dintre elevii de gimnaziu beneficiaza de burse de studii, care acopera contravaloarea taxei de scolarizare de 7.900 de lei pe an. In acest an, institutia va organiza prima selectie pentru clasa a noua, deschizand astfel si studiile liceale.
Potrivit directorului scolii, Iulia Bratfalean, "sistemul educational pe care il promovam se bazeaza pe curricula scolara a Ministerului Educatiei. Practic, copiii invata acelasi lucru ca si cei din scolile publice, doar metodele si mijloacele difera, cea mai importanta diferenta fiind ca la noi elevul este stimulat sa acumuleze informatiile in rimul sau, iar clasele au in medie 15 elevi".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă