16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialImnul Romaniei trezeste noaptea turistii din Bistrita

Imnul Romaniei trezeste noaptea turistii din Bistrita

Imnul Romaniei care se aude pret de un minut la ora exacta data de ceasul instalat pe Palatul Administrativ din Bistrita-Nasaud trezeste noaptea turistii cazati la hotelurile din apropiere. In urma mai multor reclamatii primite, patronii unitatilor hoteliere i-au cerut prefectului judetului, Szilagyi Ioan, sa opreasca muzica atasata ceasului electronic intre orele 22.00 si 6 dimineata.
Ananie Pop, directorul unui hotel situat vizavi de Palatul Administrativ, a declarat ca, zilnic, turistii care au camerele pe partea dinspre institutia care gazduieste Prefectura si Consiliul Judetean ii reclama ca nu au putut dormi din cauza muzicii „Desteapta-te romane!” care se aude din ora in ora.
„Eu sunt director la hotel de peste 30 de ani, dar Imnul National nu s-a auzit decat dupa 1990. Am mai cerut si altor prefecti sa intervina pentru ca muzica sa nu se mai auda noaptea, dar mi-au spus ca nu poate fi intrerupt decat temporar. O vreme ceasul s-a stricat si am scapat, dar acum l-au reparat si iar ne creeaza probleme”, a spus Pop.
Administratorul unitatii hoteliere a trimis si o adresa Institutiei Prefectului prin care ii cere sa rezolve problema. Ananie Pop este sustinut si de un alt director de hotel, Vasile Ciogolea, cladire situata in spatele Palatului Administrativ.
Contactat in legatura cu acest subiect, prefectul Szilagyi Ioan a declarat ca a trimis mai departe sesizarea la Consiliul Judetean. „I-am trimis-o vicepresedintelui Ionel Tompa (PC) sa se ocupe el de problema. Ceasul este al Prefecturii, dar spatiul le apartine celor de la Consiliul Judetean. Le-am dat termen sa se ocupe pana saptamana viitoare”, a afirmat Szilagyi.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă