25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"Hercule", impins sa candideze la Primaria Timisoara

„Hercule”, impins sa candideze la Primaria Timisoara

Partidele politice din Timisoara au inceput sa isi pregateasca liste de candidati pentru alegerile locale care vor avea loc anul viitor. In arena vor intra actualul primar, taranistul Gheorghe Ciuhandu, si, probabil, presedintele Consiliului Judetean, democratul Constantin Ostaficiuc. Liderul PD, insa, ezita sa isi asume aceasta candidatura.
Liderii PSD vor decide daca il vor arunca in lupta pe fostul ministru al Agriculturii din Guvernul Adrian Nastase, senatorul Ilie Sarbu, ori pe fostul prefect al judetului, Ion Raducanu. In PNL, lucrurile sunt la fel de confuze. Exista posibilitatea ca liberalii timiseni sa sustina candidatura lui Gheorghe Ciuhandu, in conditiile in care PNTCD a semnat, la nivel national, un protocol de colaborare cu PNL si cu AP. O alta varianta ar fi sustinerea actualului prefect, Ovidiu Draganescu, fost liberal.
PD Timis risca sa se trezeasca cu o disputa intre presedintele filialei, viceprimarul Timisoarei, Dorel Borza, si presedintele executiv, Constantin Ostaficiuc, care este si presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Timis.
Motivul este sarcina de partid pe care vrea sa i-o impuna Borza lui Ostaficiuc, pentru a-i lua locul la conducerea CJ. Un sondaj intern a relevat doua nume pentru scaunul de primar al Timisoarei: consilierul local Ovidiu Ciuhandu si Constantin Ostaficiuc. "Propunerea s-a facut in cadrul Biroului Permanent Judetean. Persoana care va candida trebuie sa castige cat mai mult. Vrem sa avem postul de primar al Timisoarei, pentru ca toate orasele mari sunt administrate de democrati", a declarat Dorel Borza.
Numele lui Ostaficiuc drept candidat la Primarie se vehiculeaza de mult timp, insa proiectele acestuia din CJ Timis nu lasa loc de ezitari: Ostaficiuc prefera administratia judeteana, in timp ce Borza se gandeste la CJT, dupa aproape un deceniu pe postul de viceprimar. "Nu cred ca nu va dori sa candideze. E clar ca Ostaficiuc are notorietate fata de Ovidiu Ciuhandu, dar Ovidiu poate recupera", a spus vicele timisorean.
"Nu mi-am exprimat dorinta de a candida, nici in interiorul partidului, nici in afara lui si nici macar in gand. Vor fi mai multe chestionari ale opiniei publice, una, doua, cinci, nu e decis candidatul", a declarat, pentru Romania libera, Constantin Ostaficiuc, presedintele executiv al partidului.
Intrebat ce va face daca i se va cere candidatura, din interior si prin sondaje, Ostaficiuc a declarat transant: "Trebuie sa vreau si eu, iar eu nu mi-am exprimat aceasta dorinta".

CANDIDATI
PSD Timis pregateste un amplu sondaj de opinie pentru a nominaliza oficial persoana care va candida. Ilie Sarbu s-a anuntat deja, dar exista si posibilitatea de a fi lansat Ion Raducanu, presedintele de la municipiu, fost prefect. In PLD Timis va exista un concurs, la care s-au inscris Iulian Dascalu si Rodica Vlad, noua membra a partidului, plecata din PNTCD.
Din lipsa de alti candidati, PNL Timis il va sustine, cel mai probabil, pe actualul edil, taranistul Gheorghe Ciuhandu. Un candidat ar putea fi si prefectul Ovidiu Draganescu, plecat din PNL.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Nu e nevoie de legislație suplimentară, ca domnul președinte Iohannis să candideze

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Cluj Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă