» Primarul Galatiului pune in valoare fortificatiile romane din Rezervatia Arheologica de la Barbosi, construind langa ele un "obiectiv turistic" de mare importanta, noua groapa de gunoi ecologica a orasului.
Un proiect pe care primarul Galatiului, Dumitru Nicolae. il vehiculeaza de peste cinci ani ca fiind o rezolvare fericita a salubrizarii orasului, este pe punctul de a deveni unul controversat, din cauza tergiversarilor, blocajelor de comunicare si a unor nereguli constatate de mai multe institutii. Proiectul care presupune "Inchiderea Depozitului Neconform", adica a vechii gropi de gunoi a orasului si "Deschiderea unei Celule de Depozitare", adica o groapa ecologica, este in valoare de 11,8 milioane de euro, fonduri obtinute in cadrul Programului ISPA. Inceperea lucrarilor, programata pentru 2 august, a fost intarziata cu o luna, iar cand pe santier a inceput sa se miste ceva, au inceput si "problemele". Constructorul, firma greaca Mesogeos, a efectuat ridicarea cotelor cu un topometrist adus din Grecia, care nu a respectat trasarea corecta a reperelor precizate in contractul incheiat cu primaria. Drumul de acces fusese "deplasat" cu 7 metri, iar la ridicarea topo de pe cele 6,4 ha ale gropii, o eroare similara, de 25 cm, facea ca sapatura de pe aceasta suprafata sa fie de 5 cm, in loc de 30. In calitate de beneficiar, Primaria Galati a fixat un termen de recuperare a intarzierilor, din care decurgea si obligatia executantului lucrarii de a recupera aceste intarzieri, in caz contrar, Primaria Galati avand obligatia rezilierii contractului. Dar, surprinzator, notificarile trimise de primarie consultantului german nu au fost trimise de consultant executantului. Problemele tehnice nu constituie singura hiba a acestui proiect, pentru ca primarul Dumitru Nicolae a stabilit amplasamentul noii gropi ecologice langa vestigii istorice din secolul 1. Complexul arheologic de la Barbosi este format din ruinele unui castru roman si o necropola, in care a fost descoperit mormantul lui Inocens, primul cavaler daco-roman increstinat. De fapt, in conditiile in care zona nu a fost prospectata temeinic, iar necropola se afla in partea dinspre noua groapa ecologica, este foarte posibil ca noul depozit de deseuri menajere sa acopere o parte din necropola.
» Medicul galatean Aristide Serfioti, cel caruia ii poarta numele Spitalul Militar din Galati, a cumparat terenul din zona castrului si a consolidat cu structuri de beton versantul promontoriului dinspre Gara Barbosi, pentru ca distrugerile sa fie stopate.