16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFunctionarii Primariei Bistrita ingheata in birouri

Functionarii Primariei Bistrita ingheata in birouri

Cei peste 200 de functionari publici din Primaria municipiului Bistrita, inclusiv primarul si viceprimarii, sunt obligati sa-si incalzeasca birourile cu radiatoare sau calorifere electrice. Si asta, deoarece institutia depinde de sistemul centralizat de termoficare ce nu functioneaza inca.
Fosta firma de termoficare „Proditerm” SA, al carei actionar unic a fost Consiliul Local, a intrat in faliment, iar noua Directie de Termoficare Locala, structura nou creata in cadrul municipalitatii, se afla inca in etapa de organizare si nu poate furniza caldura abonatilor.
Primarul orasului, Vasile Moldovan, a declarat ca, in aceste conditii, le permite angajatilor sa utilizeze alte surse de incalzire fiindca peste noapte este frig, iar oamenii gasesc dimineata birourile aproape inghetate. Cel mai frig este in incaperile din partea nordica a cladirii in care nu ajunge soarele.
Primaria face eforturi sa urgenteze procedurile de infiintare a Directiei de Termoficare Locala. Aceasta are pana acum un director, in persoana fostului consilier PD Doru Dobos, si cativa angajati, dar nu a semnat contracte cu nimeni. Cel mai probabil, furnizarea caldurii in sistem centralizat va fi reluata in prima jumatate a lunii noiembrie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă