14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO: Udrea si Basescu, pictati goi de e un artist iesean

FOTO: Udrea si Basescu, pictati goi de e un artist iesean

Presedintele Romaniei si ministrul Turismului sunt pictati goi pusca, in rolul lui Adam si al Evei. Tabloul este expus la Galeria de arta naiva a Muzeului Judetean Arges si este realizat de un artist naiv din Iasi.

Basescu si Udrea, pictati goi pusca, in rolul lui Adam si al Evei

Cu prilejul Expozitiei nationale de arta naiva, au fost aduse la Pitesti picturi, sculpturi si lucrari de tapiserie cu diverse teme. Unul dintre cele mai scandaloase este cel cu numele „Adam si Eva”, care-i prezinta pe Traian Basescu si Elena Udrea goi pusca, langa copacul cunostintei binelui si raului din Gradina Edenului. Basescu este reprezentat gravid, iar in rolul sarpelui apare Ion Iliescu, care are pe frunte emblema comunismului, Secera si ciocanul.

Basescu, pictat in cosciug

Pictura, care apartine lui Calistrat Robu, din Iasi, nu este singura care il are in prim plan pe presedintele Romaniei. Intr-un alt tablou al aceluiasi autor, intitulat „Moartea celor care au creat criza”, apare Traian Basescu mort, in cosciug.

Elena Udrea nu este la prima „aparitie” pe panzele artistilor. Un tablou infatisand-o pe doamna ministru stand intr-un telescaun, alaturi de Gheorghe Stefan, a fost expus la Galeriile „Lascar Vorel” din Piatra Neamt. In tablou, Udrea este asezata intre picioarele primarului de Piatra Neamt si are vizibila o portiune din lenjeria portocalie.

Udrea, pictata in bratele lui Pinalti, din fonduri locale

In mai, ministrul aparea intr-o alta lucrare, intitulata, mai mult decat sugestiv, „Freci Cancan”. Dezbracata, alaturi de alte trei Elene din politica romaneasca: Lupescu, Ceausescu si Basescu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă