14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFestival de Jazz pentru imaginea Albei în lume

Festival de Jazz pentru imaginea Albei în lume

Cetatea Alba Carolina, „în viitor una dintre cele mai importante atracţii turistice din Europa”, cum a numit-o primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, va găzdui un eveniment care ar urma să fie unul de tradiţie. Alba Jazz va avea loc în ultimele trei zile ale acestei săptămâni, iar organizatorii speră ca, în anii următori, festivalul din cetatea albaiuliană să însemne pentru Europa culturală cam tot atât cât valorează şi Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu, încheiat acum câteva zile. Până la o recunoaştere internaţională, Alba Jazz îşi aşteaptă iubitorii de muzică în cele patru locuri din interiorul Cetăţii Alba Carolina, acolo unde vor avea loc spectacolele acestei prime ediţii.

Artişti din Europa şi America

Vineri, trupe din Bucureşti, Alba Iulia, Timişoara şi chiar Elveţia vor susţine recitaluri în faţa albaiulienilor, în timp ce sâmbătă iubitorii de spectacol îi vor putea vedea la lucru pe unii dintre cei mai talentaţi artişti din Olanda, Spania, Suedia sau Anglia, dar şi pe cei de la Trio Zamfirescu, recent finalişti la concursul „Românii au talent”. Ultima zi de spectacol, duminică, a fost rezervată altor artişti români şi europeni, dar publicul îi poate vedea la lucru şi pe Alex Sipiagin Quartet, din New York. „Alba Jazz, dedicat cetăţii şi comunităţii, este, în esenţă, festivalul celor care cântă, simt şi gândesc muzica bună. Va fi prima ediţie a ceea ce, pas cu pas, va deveni, fără nici o exagerare de moment, o marcă a judeţului Alba”, au declarat organizatorii.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă