Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, s-a declarat, ieri, la Timisoara, un sustinator infocat al actualului primar al orasului de pe Bega, Gheorghe Ciuhandu, pe care l-a numit „un model de referin-ta” pentru primarii din Bucuresti. Tenta de sustinere electorala a discursului sau a fost evidenta, desi a fost camuflata intr-o autentica dare de seama despre starea natiunii. Insotit de politisti si ofiteri SPP, fostul presedinte i-a facut o vizita de lucru primarului Ciuhandu, dupa care a convocat presa in sala de consiliu a Primariei Timisoara pentru a vorbi despre coruptie, oligarhia securisto-comunista care conduce tara si iubirea sa pentru Timisoara.
„Toata cariera mea civica si de om de stat este legata de Timisoara. Nu numai ca am sprijinit aplicarea Punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara, dar, dupa invazia minerilor in Bucuresti, cu sprijinul rectorilor din Timisoara, am infiintat Solidaritatea Universitara. Dupa ce am fost ales presedinte, primul drum l-am facut la Timisoara. Tin minte ca ofiterii SPP s-au pierdut putin in fata asaltului de simpatie al timisorenilor, fiindca erau antrenati pentru inlaturarea pericolelor, nu pentru tinerea la distanta a celor ce-si manifestau bucuria”, si-a amintit fostul sef al statului.
Administratia Timisoarei, ridicata in slavi
In contrast cu „aroganta” si „coruptia” ce domneste in primariile din Bucuresti, administratia Ciuhandu a fost ridicata in slavi. „Omagiem Timisoara pentru ca reprezinta o istorie de succes a administratiei locale si o conceptie de euroregiune de succes in administratie, economie si atitudinea cetatenilor”. Profitand de prezenta sa in Timisoara, Emil Constantinescu a anuntat, in premiera, lansarea unui proiect – „Generatia europeana 21” – prin care tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani vor fi pregatiti sa reprezinte natiunea romana in Europa si in lume. „Acest proiect are o motivatie istorica. Modernizarea Romaniei s-a facut pe un proiect care a inceput in 1848, odata cu generatia pasoptista, si se va termina la 1 ianuarie 2007, o data cu aderarea la Uniunea Europeana. Romania are nevoie de un nou proiect”, a spus fostul sef al statului.