21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDespagubiri pentru functionari

Despagubiri pentru functionari

– Un sindicat din Timisoara a castigat procesul cu DGPC Bihor.

Directia Generala pentru Protectia Copilului Bihor a fost data in judecata de Sindicatul "Pro As" Timisoara, datorita unui conflict de drepturi banesti speciale. Conflictul a izbucnit datorita faptului ca doar anumiti angajati ai Directiei primeau lunar bonusuri salariale, pe langa salariu, in timp ce angajatii care nu apartineau "aparatului propriu" nu au primit aceste drepturi cu caracter social stabilite prin Contractul Colectiv de munca la nivel de unitate.

In prima instanta Sindicatul "Pro As" a castigat procesul, in timp ce DGASPC Bihor a facut recurs. In urma procesului, Judecatoria Timisoara a dispus "indexarea sumelor de 300 de RON si 450 de RON cu coeficientii ratei inflatiei stabiliti de catre Institutul National de Statistica la data scadentei fiecarei plati , cu obligarea angajatorului de a efectua calculele necesare". Aceasta obliga astfel DGASPC Bihor la plata catre toti salariatii acesteiea, membri ai Sindicatului "Pro As", angajati pe baza de contract individual de munca a drepturilor salariale, asa cum au fost stabilite in contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate si anume: 300 de lei lunar brut, pentru perioada 1 octombrie 2005 – 31 iulie 2007, 450 de lei lunar brut, pentru perioada 1 august 2007 – 1 martie 2008 si 523 de lei lunar brut, din 1 martie si pana in prezent.

Presedintele Sindicatului "Pro As" Adrian Marcu spera ca "in plenul viitor al Consiliului Judetean sa se rectifice bugetul DGASPC si sa asigure fondurile necesare pentru plata drepturilor castigate, altfel, vom recurge la greva generala, la pichetarea si boicotarea sedintelor CJ Bihor". De asemenea liderii Pro As recurs la executarea silita a Directiei si au solicitat demisia directoarei Zita Koncsek pentru managementul defectuos.
Dupa o perioada buna de tacere, Zita Koncsek, sefa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bihor, raspunde. Aceasta considera nedreapta sentinta data de Tribunalul Timis.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă